26.7.2017

Mamman marjapiiras

Tämä suussa sulava marjapiirakka on helppo tehdä, mutta sen paistaminen kestää hiukan pidempään kuin kiireisen marjapiirakan. Yleensä laitan tähän vielä mustikoiden lisäksi mansikkaa, mutta nyt mansikkaa ei ollut pakkasessa, joten pelkillä mustikoilla mentiin.


Tarvitset; 
- 1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmunan
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria

- 1 prk kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria

- 2-3 dl marjoja

Sekoita ensimmäisistä kuudesta aineesta taikina. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat-ainekset. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinia ja kuivia-aineksia. Painele taikina voideltuun vuokaan. Kostuta sormia vedellä painellessa, niin ne eivät tartu taikinaan.
Sekoita keskenään neljä seuraavaa ainesta. Niistä tulee tuo valkoinen seos. Kaada marjat vuokaan taikinan päälle ja marjojen päälle kermaviili seos.
Laita uuniin 175°C vähintään puoleksi tunniksi, uunista riippuen. Piirakka on valmista, kun hiukan heilutettaessa kermaviili seos ei hytky.
Kun otat piirakan uunista, anna jäähtyä hyvin.


4 kommenttia:

  1. Nam miten herkullinen marjapiiras <3 nappaankin ohjeen muistiin :) Aurinkoista torstai aamua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää, kannattaa kokeilla ;) Ja aurinkoista torstai aamua myös sinulle!

      Poista
  2. Tämä on ihana ohje! Tuttu lapsuudesta asti. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään tästä tosi paljon! Ja koulun kotsan tunnilta taisin saada ohjeen. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi💖