8.2.2019

Lisää Oslo hattuja

Luulitteko, että tein vain yhden Oslo Hat:in? Tein kaksi lisää. Yhden itselleni ja yhden veljelleni.


Molemmat pipot on neulottu Arwetasta, joka on ohjeessakin käytetty lanka. Arwetta oli paljon pehmeämpää, kuin Yaku, jota käytin serkkuni pipoon.


Minun piponi on neulottu täsmälleen naisten koossa. Ja tästä tuli todella hyvä ja erittäin lämmin. Ei palele korvia kovemmillakaan pakkasilla. Suosittelen kastelemaan pipon ennen käyttöä, koska siten taite pysyy paremmin kuosissa, eikä sitä tarvitse asetella paljoa ennen kuin laittaa päähän. Pipo kannattaa siis kastella ennen taitteen ompelua ja taittamista.


Veljeni pipo on tehty ohjeen silmukkamäärillä naisten koossa, mutta pituuden olen muokannut hänen toiveidensa mukaisesti. Lyhensin sekä taitetta, että sen jälkeistä osaa.


Pipo on kerennyt olla jo paljon käytössä. Muutaman kerran jälkeen se virahti. Luulen, että minun pipolleni ei käynyt samaa, koska siinä on pidempi taite. Tätä on myös hiukan jouduttu siistimään nypyistä. 


Lanka; Filcolana Arwetta
Langan menekki; 115g ja 83g
Koko; woman

6 kommenttia:

  1. Ihanan pirtsakan punainen tuo sin pipo! <3

    VastaaPoista
  2. Hei Venla! Ihania pipoja <3

    Satutko ollenkaan muistamaan, miten paljon lyhensit alkuperäisen ohjeen taitetta ja sen jälkeistä osaa veljesi pipoa varten? Jotain samanlaista pitäisi täälläkin taikoa jouluksi ja neulomasi malli on juurikin lahjan toivojan mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos! Muistiinpanot löytyivät kyllä :) Neuloin n. 15 cm ennen käännöstä ja sen jälkeen n. 10cm ennen kavennuksia. Kavennukset tein ohjeen mukaan. Jos teet pipon arwetasta, niin se tosiaan lörpähtää käytössä aika paljon ja tuossa lyhyemmässä versiossa se erityisesti tuli esiin. Toivottavasti saat näillä ohjeilla tehtyä sopivan pipon!

      Poista
    2. Tuhannet kiitokset Venla! Tästä oli suuri apu :) Ihanaa joulunodotusta!

      Poista

Kiitos kommentistasi💖