11.6.2017

Marimekon inspiroima

Nämä sukkaset saivat inspiraationsa Marimekon räsymatto kuosista. Ja menivät ylioppilaslahjaksi pikkuserkulleni, jolta löytyy kyseisen sarjan astioita.


Pinterestiä selailin ensin kuvion toivossa, mutta kun en löytänyt mieleistä, niin päädyin piirtämään kaavion itse. (Löydätte sen alempaa) Lisäksi oli ihan kiva leikkiä Excelin kanssa piirrellessä kuviota, enkä edes menettänyt hermojani. ;)


Itse sukista sen verran, että viime kirjoneuleesta viisastuneena otin kirjoneule osioon isommat puikot ja enemmän silmukoita, eli resori, kantapää ja kärki tehty pienemmillä puikoilla. Ja tämä toimi, mutta sukat ovat ruman leveät, kun ne eivät ole jaloissa. Ovat kuitenkin hyvät jalassa, joten ei parane valittaa.


Sukissa oli lankana Novitan Nalle ja aloituksessa 14 s, mutta lisäsin resorin jälkeen vielä yhden silmukat puikolleen. Kiilakavennukset tein sukan pohjaan, jotta kuvio säilyisi ehjänä jalkapöydän päällä. Yllä olevassa kuvassa näkyy muuten nuo kavennukset. En jaksanut suuremmin kikkailla mitään hienoa kuviota sinne, kun kohta jää kuitenkin jalan alle. Yllätyin, miten hyvin sukat istuvat jalkaan kavennuksien sijainnista huolimatta.
Johanna postasi muuten hauskasti juuri ennen minua samasta aiheesta blogissaan, käykää toki lukemassa postaus sieltä.Tässä kuvio, joka on jaollinen 6 silmukalla. Toista punaista aluetta, piirsin viereen toisenkin kuvion toiston, niin kaavion luku helpottuu. Räsymatossa kuvio hiukan heittää, joten piirsin myös kaavioon pienen siirtymän.


Lanka; Novita Nalle
Langan menekki; 74g
Ohje; Kuvio tässä postauksessa
Koko; 38

4 kommenttia:

 1. Nätit sukat! Marimekko-henkiset sukat on aina yhtä kivoja. (: Esim. Kun äiti kelaa -blogissa on kirjoneulekaaviot erilaisiin Marimekko-kuvioihin. Ja joo, tuo kiilakavennus jalkapohjassa istuu kyllä yllättävän hyvin. Hauskaa, että kokeiltiin samaa juttua samaan aikaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää marimekot on kyllä ihania :) Oli kyllä aika hauska sattumus.

   Poista
 2. ah miten ihana sukat!! tekee mieli itsekkin tehdä tuollaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokeile vain tehdä, nämä on aika helpot, vaikka joutuu vähän lankaa sitomaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi💖