2.6.2019

Fenberry ja juhlahumua

Ihanaa kesäkuun alkua! Meidän viikonloppu on mennyt juhliessa. 


Nyt pääsen siis esittelemään teille näitä juhlia varten neulotun huivin. Kyseessä on siis Susanna Winterin Fenberry Shawl. 


Yritin etsiä mekossa olevien kukkien ja perhosen väristä sinistä lankaa, mutta se ei ollutkaan aivan helppoa. Kun löysin tämän värisävyn (Deep end) ja yritin ostaa sitä talven Neulefestareilta, oli se jo loppu Titityystä. Lopulta sain lankaa Snurresta samalla reissulla, kun kävin Tallinnassa ja Karnaluksissa maaliskuussa.


Susannan ohjeet ovat todella hyviä. Tähänkin huiviin oli (lyhennettyjen kerrosten vuoksi?) laskettu joka kerroksen jälkeisen silmukkamäärät ohjeen lopussa olevaan taulukkoon. Eli niitä ei tarvinnut käyttää, mutta jos olisi esimerkiksi tullut virhe olisi tarvittava silmukkamäärä löytynyt helposti. Aika iso vaivannäkö suunnittelijalta ja iso iso arvostus ohjeen ostaneelta!


Ostin Karnaluksista tähän laitettavat helmet. Toki ne eivät langan kirjavuuden takia näy kuin läheltä, mutta oli ne hauska laittaa. Käytin helmien laittamiseen virkkuukoukun sijaan koruvaijeria. Koukku oli hankala käyttää yksisäikeisen langan kanssa.


Ehdottomasti suosittelen Susannan ohjeita, tämä oli vaivaton ja yhtä mukava neulottava, kuin aikaisemmin talvella tekemäni Chamomile Dreams.
Olisko muuten mitään ideoita, mitä neuloisin tämän huivin jämistä (50g)?


Pääsin siis ylioppilaaksi ja nyt on kolmen vuoden uurastus taputeltu. Vielä jännätään mitä ensi syksy tuo tullessaan, opiskelupaikan lääketieteellisessä vaiko lisää työn tekoa.
Nyt on kuitenkin aikaa hengähtää ja neuloa ja esitellä lisää valmistuneita töitä!


Lanka; Hedgehog Fibres Skinny Singles (Deep end)
Langan menekki; 150g
Koko; 170cm x 54cm

Ja jos joku huomasi käsikorun, siitä on tulossa oma postaus seuraavaksi :)

8 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! Kaikkien hienojen neuleiden tekemisen välissä oot suorittanut yo-kirjoituksetkin! Oot aika tehokas. Opiskelupaikalle pidän peukkuja.
    Kaunis huivi ja näyttäisi olevan sopivan kokoinenkin. Kyllä oikeata lankaa/väriä kannattaa metsästää niin saa tällaisen mieluisan lopputuloksen.
    Oikein mukavaa kesää Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! <3 Neulominen on tasapainottanut kaikkea lukemista. Ja tämä lanka oli todellakin etsimisen arvoinen. Ja samoin sinulle mukavaa kesää!

      Poista
  2. Kaunis huivi ja se sopii hienosti yhteen mekon kanssa. Täälläkin on peukut pystyssä, että lääketieteellisen ovet avautuvat sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Vielä täytyy melkein kuukausi jännittää :o

      Poista
  3. Kaunis huivi ja ihana tuo mekko! <3 Pidän peukkuja opiskelupaikalle, ei helpoimmasta päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan että sitten viimeistään ensi vuonna avautuu paikka sinne jos ei vielä tänä vuonna :)

      Poista
  4. Onneksi olkoon! Ja todella kaunis huivi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi💖