27.6.2016

Aurinkoinen☀️

Omistan viha-rakkaussuhteen ompelukoneeseen, joten aina kun teen vetoketjullisia virkattuja pussukoita, aloitan ne virkkaamalla ensimmäisen kerroksen läpi vetoketjusta. Jos ette ole vielä kokeilleet, niin nyt on oiva mahdollisuus, koska kirjoitan ohjeen alle. Projekti on siitä hyvä, että siihen saa käytettyä melkein mitä vain langan loppuja ja minkä kokoisen vetoketjun vain!


Eli ohjeeseen, tarvitset:
-vetoketjun
-lankaa
-pienen, terävän metallikoukun
-lankaan sopivan isomman koukun

Voit halutessasi huolitella vetoketjun ompelukoneella. Itse ompelin ensin suoralla päät kiinni, jonka jälkeen lyhensin kankaan "häntiä" ja ompelin vielä reunan siksakilla. Tämä ei ole välttämätön vaihe, mutta tekee vetoketjusta siistimmän. !HUOM! Älä leikkaa häntiä, jos et ompele niitä, koska ne purkautuvat.
Aloita virkkaamalla pienellä koukulla kiinteitä silmukoita vetoketjun ympäri. Kiinteä silmukka virkataan niin, että koukku työnnetään kankaasta läpi, otetaan langankierto koukulle ja vedetään kankaasta läpi, otetaan jälleen uusi langan kiertokoukulle ja vedetään molempien koukulla olevien silmukoiden läpi.
Kun olet virkannut ensimmäisen kerroksen vaihda virkkuukoukku isompaan. Jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita ympäri spiraalina. Toisella tai kolmannella kerroksella kavenna vetoketjun molemmissa päissä 4 s pois. Eli kaksi per kulma. Työstä lähtee yhteensä pois 8 s. Virkkaa pussista niin pitkä kuin haluat. Jos työ lähtee kupruilemaan, kavenna lisää silmukoita.


Aloita pohjan tekeminen. Taita pussi vetoketjun suuntaisesti ja laita molempiin taitoksiin merkit. Laita toisen merkit kolmansiin silmukoihin merkkien viereen. Nyt sinulla on kolme merkkiä kummassakin päässä. Laske, että merkkien välissä, pitkillä sivuilla on yhtä monta silmukkaa, jos ei ole, kavenna tai lisää. Virkkaa edestakaisin merkkien välillä 6-10 krs kiinteitä silmukoita riippuen lankasi paksuudesta. 


Kun molemmilla puolilla on tällaiset "lärpäkkeet", avaa vetoketju, käännä pussi nurinpäin ja ompele neulalla ja langalla pitkä sivu kiinni.Viimeisenä taita auki olevat sivut vastakkain ja ompele kiinni. Pohja on valmis. Päättele langanpäät ja käännä työ oikeinpäin. Lanka; Uno a ritorto 5
Ohje; tässä postauksessa
Koko; lev. 21cm x pit. 14cm


10 kommenttia:

 1. Tää lähteekin heti tänään kokeiluun!! Kiitos mahtavasta vinkistä ja ohjeesta ;) Nimittäin oon miettiny, et mitä teen noilla ylimääräsillä virkkauslangoilla ja tässä aivan loistava idea, kiitos ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun voin olla avuksi! Ja tähän tosiaan saa hyvin kulutettua ylimääräisiä virkkauslankoja ja näistä tulee vielä käytännöllisiäkin!

   Poista
 2. Hyvä ohje! Itselläni myös viha-rakkaussuhde ompelukoneen kanssa. Ttä täytyy koittaa, kun on noita jämälankojakin kerääntynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos! Nytkin yksi virkkaus pyörii kassin pohjalla, kun tiedän, että siihen joutuu ompelemaan vuorin.

   Poista
 3. Mahtava idea.suorastaan palkinnon arvoinen.
  Näitä pussukoita ensi joulun lahjoiksi.

  VastaaPoista
 4. Ompelukonetta ei tarvitse edes vetoketjun huolitteluun, jos polttaa leikatut päät.
  Useinmiten ketjut on kokonaan muovia, ja päät sulaa polttamalla. Puuvillaan joutuu käyttämään edelleen ompelukonetta 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkistä! Onneksi minä ja ompelukone tullaan nykyisin paremmin toimeen, mutta tätä on kyllä ehdottomasti kokeiltava joku kerta.

   Poista

Kiitos kommentistasi💖