19.1.2017

Palmikko poncho

Selailin muiden ohjeiden takia vanhoja käsityölehtiä, kun tämä poncho hyppäsi sieltä silmille. Koska en ollut vielä keksinyt äidilleni joululahjaa, valikoitui tämä siihen tarkoitukseen.


Instagramissa on ilmestynyt parikin kuvaa näistä palmikoista ja viimein tämän voi esitellä kokonaan. Olen yllättynyt, että sain tämän valmiiksi täysin salassa äidiltäni ja vielä ennen joulua.


Ponchon "sivukappaleet" ovat identtiset, mutta eri päin takana ja edessä. Tähän neulottiin siis 15 palaa, jotka yhdistettiin kolmeksi suikaleeksi, jotka sitten yhdistettiin toisiinsa. Lopuksi vielä poimittiin silmukat ja neulottiin reunus. Ohjetta on kyllä pakko moittia hiukan, sillä siellä ei ollut kerrottu millä tekniikalla kappaleet tulisi yhdistää, vaikka se on aika olennainen osa tällaista työtä.


Välillä palmikot olivat työläitäkin, mutta onneksi kuviot oppi nopeasti ulkoa. Ja äiti piti lahjastaan, joten kova työ ei ollut turhaa.


Lanka; Novita 7-veljestä, Merino gold 200 ja Lane cervinia Olimpia
Langan menekki; n. 750g
Ohje; Suurikäsityö 10/2015
Koko; "puoliksi taitettuna": 65 cm x 90 cm (leveys)

4 kommenttia:

  1. Oi miten kaunis! Näyttää lämpimältäkin. :) Ohjeissa on kyllä tosi usein kökköä se, että asioita ei ole ajateltu ihan loppuun asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on kyllä todella lämmin :) Ja välillä tuntuu, että ohjeet on tehty hutiloiden, vaikka on niitä toki hyviäkin välissä.

      Poista

Kiitos kommentistasi💖