14.10.2017

Sormikkaat

Äiti pohti kaupassa, että tarvitsisi uudet sormikkaat. Monet sormikkaista näyttivät siltä, että menevät parin käyttökerran jälkeen puhki sormien päistä, joten ehdotin, että voisin tehdä itse neulomalla pidempi ikäiset sormikkaat. 


Olen tehnyt kerran aiemmin sormikkaat, viime syksynä ja ne ovat olleet ihan lempparit, en ole paljoa muita hanskoja käyttänytkään sen jälkeen. Ja lisäksi ne eivät ole edes hirmuisesti kuluneet tai nyppääntyneet. Eli oli kiva tehdä toiset, koska nämä pääsevät varmasti aivan yhtä paljolle käytölle.


Ohje on erittäin helppo ja sen mukaan tulee oikein hyvät sormikkaat. Ainut mitä muokkasin, oli, että tein ohjeen kiilapeukalon sijaan intialaisen peukalokiilan. Lankana on Novitan Venla, jota löytyi sopivasti lankakorista viime talven huivi projektin jäljiltä. 


Lanka; Novita Venla fingering
Langan menekki; 40g
Ohje; Kotiliesi helpot neuleet lehti
Koko; naisen käsi

2 kommenttia:

  1. Tosi kivat sormikkaat. :) Just semmoset käyttökäsineet! Ite en tosin oo koskaan osannu sormikkaita oikein käyttää, oon enemmän lapasihmisiä, mutta oishan nää joskus ihan kätevät, ihan tämmöset perussormikkaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minusta taas sormikkaat on hyvät, kun niillä voi tehdä vähän tarkemmin asioita ja sitten ne ei oo niin lämpimät tälleen syksyllä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi💖