4.9.2018

Aureed

Yksi uuden vuoden lupauksista oli tehdä neulepaita tai -takki jollekulle muulle kuin itselleni. Ja se lupaus on nyt lunastettu. 


Alunperin sain innostuksen tähän takkiin Sopivasti onnellinen -podcastista Sannalta, kiitos! Ajatuksena oli tehdä tämä itselleni, mutta äitini tykästyi malliin, joten suunnitelma vaihtui lennosta. (Ja itselleni on tulossa toisenlainen takki) Eniten mallissa ehkäpä kiehtoi epätavallinen muoto edessä. Tai siis kaupan villatakeille hyvinkin tavallinen.


Täytyy kyllä antaa iso suositus ohjeelle, sillä takin on tarkoitus olla väljä ja väljyys on jo laskettu ohjeeseen. Eli koko valittiin oikean rinnanympäryksen perusteella ja itse ei tarvinnut pohtia väljyyttä. Myös hihat ovat kivan rennot olematta liian löysät.


Takissa on myös lähes koko selän mittainen kaunis pitsikuvio. Kuvio on todella yksinkertainen tehdä, mutta se pitää mielenkiintoa yllä, koska muuten takki on sileää. 
Etuosa muotoillaan lyhennetyin kerroksin. Takki on siis helppo tehdä, mutta kuitenkin näyttävä. 


Lanka on ihana Holst Garnin Coast, jota löysin todella edullisesti 500g kartion. Väri oli ainut, joka mietitytti, kun postipaketin aukaisin. Ja hiukan vielä työn edetessäkin. Mutta lopputulos on kaunis, eikä ollenkaan niin sukkahousujen värinen, kuin aluksi näytti ;D 


Lanka; Holst Garn Coast
Langan menekki; 182g
Koko; M

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi💖