3.1.2019

Kirjontajuttuja ja pikku pussit

* Kirja saatu bloginäkyvyyttä vastaan kustantajalta, Kirjapajalta


Palataan tämän kirjan ja pussukoiden kautta vielä viime vuoteen. Taitoliiton valitsema vuoden 2018 käsityötekniikka oli kirjonta. Ja esimerkiksi Taitolehden Salainen puutarha kirjonta houkutteli osallistumaan. Perustaidot tarvitsevat kuitenkin vielä vahvistusta.


Cristin Morganin Kirjontajuttuja kirja on suunnattu aloitteleville kirjojille, kuten yleensäkin tällaisissa kirjoissa. Muutamia haastavampiakin projekteja löytyy. Kirja sisältää kattavat, mutta tiiviit ohjeet tarvikkeista ja tekniikoista.
Kirja on visuaalisesti todella kaunis. Sen fontit ja kuvien asettelut tuovat mieleen leikekirjan. Juuri tästä tykkäsin kirjassa, sillä se luo kirjalle nuorekkaan ilmeen.


Kirja on jaettu kolmeen osa-alueeseen;
Kirja houkuttelee aloittamaan ihania projekteja, sekä käyttöön, että seinälle ripustettaviksi. Enkä voi sanoa, että kirjassa olisi yhtään rumaa työtä. Ehkä olisi minun makuuni voinut olla muutama taulu vähemmän ja niiden tilalla vielä jotain käytännöllisempää, vaikkakin kirjan taulut ovat todella kauniita.Tällainen Luonnonkukkia taulu täytyy joskus tehdä. Se on todella kaunis, mutta ei vaikuta liian vaikealta. Kangaskassiin olisi kiva kirjoa jotakin. Kenties tämä kuvio tai jotain muuta.

M, L ja S ketjupistoilla

Kirjasta inspiroituneena toteutin pussukat Chiaogoon kaapeleille. Minulla on Chiaogoon puikkosetti, jossa on kahden kokoisia kaapeleita ja joululahjaksi sain vielä toivomani 2.5mm puikot, joiden kanssa tarvitsee olla mini-kokoinen kaapeli. Kovan käytön takia setin mukana tulleet minigrip pussit alkoivat olla jo rikki, joten tarvitsin uudet pussukat.
Rakastan tehdä juttuja jotka menevät heti käyttöön ja tässäkin tapauksessa todelliseen tarpeeseen.


Kaapelit pysyvät hyvin pusseissa. Laitoin pusseihin myös vuorin samasta kankaasta. Jos jotakuta kiinnostaa, niin yhden kappaleen koko saumavarojen kanssa oli 14cm x 9,5cm (korkeus x leveys). Yhteen pussiin tarvitsee 4 kappaletta.


toivotan teille vuoden alkuun Kirjontajuttuja kirjan inspiroimana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi💖