16.8.2016

Tyylilyylille

Sain valmiiksi tämmöisen ihanan söpöstely mekon! Ohje oli oikein sujuva ja helppolukinen, vaikka olikin englanniksi. Lainasin kirjan, jotta voisin kokeilla neuloa pienen vaatteen, ennen kuin suuntaan villapaidan pariin. 
Olen neulonut itselleni jo vuosi sitten villatakin, mutta se on hiukan nafti johtuen langan eri paksuudesta ohjeeseen verrattuna. Tällä kertaa haluaisin hyvin istuvan ja arkikäyttöön soveltuvan vaatteen, joten suoritin pientä kokeilua taidoistani ja niiden parantumisesta ensin.

 

Ohjeen koon mukaan tämä on sopiva 6 kuukautiselle, mene ja tiedä sitten, sillä minulla ei ole sen ikäistä tuttavapiirissä, jolle tämän voisi antaa/sovituttaa. Mekosta tuli kuitenkin joustava, varsinkin alaosan mallineuleesta, joka muuten on muurahaisenpolkua.


Ohje on englanninkielisestä kirjasta 60 more quick baby knits ja aloin neulomaan tätä haastaakseni itseni ja oppiakseni uutta. Heti työn alussa tajusin mallikerran vastaavan muurahaisenpolkua, joten sen osalta ei ollut haastetta. Yläosa ja sen kavennuksetkin sujuivat mallikkaasti, mutta opin sen, että kaula-aukkoa tehdessä, olat voidaan neuloa yhtä aikaa eri keristä. Tätä ei ole lukenut muissa ohjeissa, onko yleinen tapa? Kätevä ainakin!

(Takaapäin kuvattuna)

Kirjasta sen verran kritiikkiä, että kaikissa ohjeissa vaikeusaste oli 3/4 tai 4/4. Tämä ohje oli 3/4, mutta en kokenut sitä niin haastavaksi. Ohjeessa ei ollut mitään erikoisuuksia, tavallisia kavennuksia ja sileää. Langan menekki oli 100g vähemmän ohjeen arvioon verrattuna. Voiko langan materiaali vaikuttaa, vaikka paksuus on täysin sama? Muuten kirja oli pullollaan söpöjä vauvojen vaatteita.


Toisella olalla on napit ja sauma siis aukeaa, mikä mahdollistaa helpon pukemisen. Myös kiva yksityiskohta! Meinasin ostaa tapani mukaan tytön vaatteeseen pinkin nauhan, mutta päädyin tekemään keltaisen...


Lanka; Novita miami
Langan menekki; 96g
Ohje; kirja 60 more quick baby knits
josta malli Sleeveles lace dress
Koko; n, 6 kuukautta & ylöspäin

ISO kiitos kaikille 20 lukijalle, jotka ovat eksyneet tälle matkalle mukaani!! 

2 kommenttia:

  1. Kiitos itsellesi kivasta blogista :) Ihana mekko! Pieniä tyttöjä viimeiset 2,5 vuotta päivittäin pukeneena täytyy sanoa et joustavuus on aina plussaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi💖