15.9.2016

Frillat!!

Ja niin tuli tehtyä myös kolmannet, (ensimmäinen (fingering vahvuus), toinen (nalle vahvuinen)) ja paksuimmat!! Kun näin ensimmäisen kerran livenä tuon polariksen, ajattelin heti, että tuosta tulisi todella kivat frilla sukat!! Ja kun sitä ohjetta näihin paksuihin on kyselty, niin täräytän sen vielä tähän.HUOM Havainnollistavia kuvia työn vaiheista voit käydä katsomassa ensimmäisestä postauksesta.

Lanka; Novita 7-veljestä (polaris) (150g=300m (100g=200m))
Puikot; 3,5
Langan menekki; 102g

Aloita luomalla 36s/puikko eli yhteensä 144s.

1-2 krs: *10 o, 2 n* toista koko kerros
3 krs: *ssk, 6 o, 2 o yhteen, 2 n* toista
4-5 krs: *8o, 2 n*
6 krs: *ssk, 4 o, 2 o yhteen, 2 n*
7-8 krs: *6 o, 2 n*
9 krs: *ssk, 2 o, 2 o yhteen, 2n*
10-11 krs: *4 o 2 n*
12 krs: *ssk, 2 o yhteen, 2 n*

Ssk=slip-slip-knit eli nosta silmukka neulomatta, nosta silmukka neumomatta, neulo nostetut silmukat takareunoista yhteen. 

Frillaosuus on valmis:) Ja joka puikolla pitäisi olla 12 s/puikko, yhteensä 48s.

Tämän jälkeen neulo kuusi krs oikeaa, yksi krs nurjaa ja vielä 6 krs oikeaa. 
Näistä syntyy taitos, joka yhdistetään seuraavalla kerroksella siten, että poimit nurjalta puolelta aina yhden silmukan ensimmäiseltä oikealta kerrokselta (13 krs alempaa) ja neulot silmukan yhteen puikolla olevan kanssa. Toista tämä kaikkien silmukoiden kohdalla.

Sitten käännä neulomissuunta, eli neulo ensiksi silmukka jonka olet neulonut viimeksi. Nurjapuoli on nyt itseesi päin. Neulo 15 krs oikeaa, jonka jälkeen aloita kantapää. Kantapään jälkeen tee teräosa tarpeeksi pitkäksi ja kavenna.Paksun langan ansiosta nämä syntyivät todella joutuisasti!Tietysti tuo langan pirulainen meni juuri loppumaan kesken...Lanka; 7-veljestä polaris
Langan menekki; 102g
Ohje; tässä postauksessa
Koko; 38

8 kommenttia:

 1. Nää on kyllä söpöjä nää frillat. (:

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat :-). Ennen kuin uskallan aloittaa omat, kysyisin vielä on ssk yhtä kuin slide-slide-knit? Jäin miettimään, kun ohje muuten on suomeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kommentista, olen jo niin tottunut käyttämään sitä että en edes tajunnut avata käsitettä enemmän. Slip-slip-knit eli kahden silmukan nosto/siirto vasemmalta puikolta oikeallle puikolle ja kun ne siirretään takaisin vasemmalle puikolle ne neulotaan takakautta yhteen. Youtubesta löytyy hyviä ohje videoita.

   Poista
 3. Onpa upeat sukat! Juuri tällä viikolla katselin yhtä neulemallikirjaa, jossa oli frillaa ja ajattelin, että tulispa kivat sukat tai lapaset, jos olis frillareuna ja nyt ohje on tässä nenän edessäni :). Sinulla näyttäisi muutenkin olevan kivoja neuletöitä täällä, täytyy tulla ihan ajan kanssa paneutumaan paremmin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!! Ja tietysti tervetuloa uudelleen:)

   Poista
 4. Kiitos kivasta ja selkeästä ohjeesta, linkitin blogiisi omastani!

  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on toiminut ohje! Käyn kurkkaamassa:)

   Poista

Kiitos kommentistasi💖