4.2.2017

Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville

Kukaan ei varmastikaan ole voinut olla huomaamatta, että nyt on käynnissä villasukkakeräys juhlavuotena syntyville vauvoille Suomen juhlavuoden kunniaksi. Minulla tuli hiukan myöhäinen herätys asian suhteen, mutta koska sukkien tarve on niin suuri, kerkeän hyvinkin neulomaan vielä useamman parin.


Kaikki tekniset tiedot sukkien tekoon ja toimittamiseen liittyen löydät tästä Facebook ryhmästä tai nettisivuilta. Ehdottaisinkin nyt, että kaikki, jotka eivät jo ole aloittaneet villasukkien tekoa menevät nyt tutustumaan linkkien sisältöön ja sen jälkeen luovat silmukat. 


Sain tässä kuluneella viikolla tehtyä viisi paria. Nämä ensimmäiset on tehty helpon kautta. Raitalangalla aivan perussukkia. 7-veljestä kerästä riitti melkein viisiin sukkiin, viimeisiä kärkiä jatkoin valkoisella. Ja hyvin osui nuo raidat niin, että ilman kohdistamista kaikki ovat samannäköisiä.
Luulen, että innostun vielä tekemään lisää sukkia, kunhan teen jotakin muuta välissä. Eli laitan itselleni tavoitteeksi, että jos saisin sellaiset parikymmentä sukkaparia tehtyä.


Lanka; Novita 7-veljetä
Langan menekki: 144g
Ohje; oma perussukka
Koko; terän pituus n. 9-10cm

4 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia! Pitäisi kyllä ottaa itseään niskasta kiinni ja osallistua keräykseen. Monta kertaa on ollut suunnitelmissa osallistua erilaisiin keräyksiin, mutta en ole saanut aikaiseksi. Noita saisi ainakin nopeasti tehtyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikessa tuntuu, että alottaminen on se vaikein osuus, eli kun pääsee siitä pidemmälle, niin johan alkaa sujua. Ja nämä valmistuvat tosiaan nopeasti ja kaiken lisäksi voi tehdä sellaisia kuin osaa ja jaksaa. :)

   Poista
 2. Hups, kokeillaanpas kommentointia uudestaan:
  Ihania! Minulla on vasta ensimmäinen sukka aluillaan, koska nyt on meidän perheessä jyllännyt flunssa enkä siksi ole voinut tätä projektia jatkaa. Mutta aion vielä saada ainakin jokusen parin valmiiksi, kunhan tervehdytään :) Kävin vilkaisemassa tilannetta ja kyllähän noita sukkia vielä tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Jooo tarvetta on edelleen, vaikka monia pareja on jo tehty. Ja tsemmpiä flunssasta toipumiseen!

   Poista

Kiitos kommentistasi💖