16.6.2017

Kehrä

Koska Pirjo Iivosen sukkakirjassa oli niin kauniita sukkia, oli pakko käydä lainaamassa kirjastosta myös huivikirja, Unelmien huivit. Ja totta kai sieltä löytyi pari aika ihanaa mallia.


Ensimmäisenä puikoille päätyi Kehrä. Mukavan pieni ja nopea huivi tehdä, paitsi alussa. Pitsikaaviot olivat selkeät, mutta aluksi aika ärsyttävät, koska niitä piti lukea myös nurjalla puolella. Eli kesti oman aikansa ennen kuin pääsi neulomaan kunnolla, ilman että tarvitsi koko ajan vilkuilla kaaviota.


Huivi onnistui lopulta hyvin ja kaavion luku helpottui. Ainut huono puoli oli liian kireä reuna, jolloin en saanut pingotettua huivia kovin hyvin. Ja huono pingotus näkyy ryttyinä, silloin kun yrittää levittää huivin.


Näin pidettynä huivi näyttää oikein hyvältä. Olen myös tyytyväinen lankavalintaani. Ostin tämän viime kesänä Virosta. Luulin, että lankaa olisi mennyt paljon enemmän, mutta sitä menikin vain 89g.


Huivia voi tarvittaessa pitää myös kiedottuna kaulaan. Alla olevassa kuvassa näkyy hyvin kaunis pitsikuvio.


Lanka; Teksrena Knitting Wool
Langan menekki; 89g
Ohje; Pirjo Iivonen - Kehrä, Unelmien huivit
Koko; lev. 123cm x kork. 45cm


Instagramissa vihjailin, että minulla on kolme huivi projektia suunnitteilla ja nyt kaksi niistä on valmiita. Tässä ensimmäinen, toisesta kuulette vasta joulun jälkeen ja kolmas odotuttaa vielä itseään.

4 kommenttia:

 1. Oih! Herkullinen huivi! (: Sopii täydellisesti viileisiin kesäiltoihin.

  VastaaPoista
 2. Hienoja huiveja sulla! Pitäis ostaa varmaan tuo huivikirja... tai lainatakin voisi. Lankoja odottamassa. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirja! Kannattaa hankkia, siellä oli oikein kivoja malleja :) Ja aina on hyvä olla lankoja odottamassa ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi💖