31.12.2017

2017

Nyt olisi joulukuu ja samalla koko vuosi paketoitu. Hurjaa miten nopeasti aika kuluu, mutta toisaalta taasen esimerkiksi Breathing space -paidan neulomisesta tuntuu olevan ikuisuus, sillä olen kehittynyt paljon vuoden aikana.
Monet sukat olen neulonut, mutta varsinkin nyt loppuvuodesta olen alkanut tehdä enemmän isompia projekteja, kuten paitoja ja huiveja. Lisäksi tänä vuonna olen kunnostautunut ompelussa ja leiponut enemmän kuin viime vuonna. Monet leipomuksista eivät blogiin päädy, koska niistä olen jo joskus kirjoitellut.
Myös neulefestareilla kävin ensi kertaa, tosin en "toripäivänä" ja Tampereen messuilla kolmatta kertaa.
Jotenkin hurja vuosi takana ja viimeistään tänä vuonna olen tajunnut, miten neulominen ja kaikki muutkin käsityöt on just se mun juttu.


tammikuuhelmikuu


maaliskuu


huhtikuu


toukokuu


kesäkuu


heinäkuu


elokuu


syyskuu


lokakuu


marraskuu

joulukuu

Jos pitäisi vuoden parhaita valita, niin ainakin mekko itselleni, tyllimekko serkulleni, Uan, kello äidilleni, iso huivi Novitan lehdestä ja langan kasvivärjäys ja siitä syntyneet Piitu mitts.
Kehykseen virkattu kukkaro saavutti hurjan suosion ja laukkuun tulossa ohje alkuvuodesta.

Lankojen kulutusta olen seurannut Hupsistarallaan Terhin mallin mukaan. Kannatti todellakin seurata, sillä sai hyvän kuvan siitä, miten paljon lankaa tulee lisää jo yhden, kahden kerän ostosta, mutta miten paljon vaatii neuloa se sama määrä. Harmillisen usein jää jämäkeriä ja niille on usein vaikea keksiä projekteja.
Tämän kuun iso plussa oli joululahjaksi saadut langat Kalevala peittoon (ja pari muutakin kerää.) Olen punninnut työt pääteltyinä, joten se antaa pienen virhemarginaalin. Ensi vuonna aion säästää päättelylangat ja punnita ne vuoden lopussa.
Ja siis miinukselle mentiin melkein kahdella kilolla, jes!

Avatkaa kuva ja zoomatkaa suuremmaksi.

Sitten teen vielä käsityölupauksia vuodelle 2018;

* Kulutan edelleenkin enemmän lankaa kuin ostan
* Neulepaita tai -takki jollekulle muulle kuin itselleni
* Käsityölehtien kuukausittainen selailu ja joitakin projekteja niistä
* Panostan enemmän valokuviin, silläkin uhalla, että joutuisi odottamaan päivänvaloa useamman päivän 
* Kalevala peitto 
* Vähintään 8 projektia jämälangoista

Nämä käyn myös kertomassa Maikin kontin Uuden vuoden lupaukset ketjuun.

Kiitos just sulle, että olet lukenut ja kommentoinut blogia ❤️
Käsityörikasta uutta vuotta 2018!

5 kommenttia:

 1. Tosi paljon kaikkea kaunista olet tehnyt tänä vuonna. :) Kiva nähdä, mitä kaikkea keksitkään ensi vuodeksi! Ihanaa ja idearikasta vuotta 2018! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivottavasti keksin kaikkea kivaa myös ensi vuonna <3

   Poista
 2. Hienoja töitä olet tehnyt. Lankaa on paljon sormieni valitse kulkenut... Pisti silmään tuossa lankataulukossa ehkä yksikkövirhe: siinä kerrotaan lankaKILOT 2017 ja sitten on esim. tammikuun kohdalla ostettu/saatu 500 Ja käytetty 755! Melkoinen neuloja/virkkaaja kyllä saisi olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaan omaakin tekstiäni: siis sormiesi (tämä kännykkä oli päättänyt ottaa vallan tekstistä).

   Poista
  2. Kiitos paljon sinulle! Hauska, miten ei itse edes kiinnitä huomiota tuollaisiin. Olen sen siis ajatellut niin sanotusti otsikkona, hauskana nimenä (lankagrammat ei kuulostaisi niin hyvältä ;D), voisi siis olla tietysti maininta siitä, että luvut ovat grammoja ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi💖