6.12.2017

6. luukku; Suomi 100 mekko

Lueskelin Novitan uusinta numeroa lokakuun lopussa ja eräs mekko siellä osui silmään. Melkein heti sitten tein päätöksen, että tuollainen minulla olisi itsenäisyyspäivänä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. 


Ja niinpä taisi heti seuraavana iltana lähteä langat tilaukseen. Kun langat sitten seuraavan viikon alussa tulivat alkoi kova urakka, valmista täytyi tulla 1,5 kuukaudessa. Ja lopulta aikaa meni vain kuukausi ja neljä päivää, aika hyvin vaikka itse sanonkin. Tämä oli hiukan oma Tour de Sweater kilpailu.


Ohjeessa on kaunis pitsi kuvio, mutta mietin millainen olisi yläosan istuvuus, kun lisäykset eivät olleet raglan malliset, vaan niitä tehtiin langankierroilla pitsin sekaan. Onneksi istuvuus on täydellinen ja valitsin kerralla oikean koon. Ja toinen onneksi oli, että tein hihat heti yläosan jälkeen, koska muuten en olisi ehkä saanut näin nopeasti valmista. Lisäksi suunnitelmaan kuului, että jos mekko ei ehdi mekko pituuteen siitä tulee paita ja jatkan myöhemmin neulomista. Mutta tässä tämä nyt on, jes!


Langaksi valitsin Dropsin Nordin, koska Novitan Venlassa ei ollut haluamaani tummaa sinistä ja koska ajattelin, että se olisi ehkä ollut liian karhea. Ja ainakin tähän menessä valinta on ollut hyvä, jos ei lasketa sitä, että neuloessa lanka päästi väriä. Toivon sormet ristissä, että se ei päästäisi ihan hirvittävästi väriä käytössä.


Ja tässä vielä nämä asettelen mekkoani (tästä näkee pituuden) ja selitän suu auki jotain ohjeita kuvaajalle kuvat. 
Kukan esittelin teille marraskuun alussa.


Lanka; Drops Nord
Langan menekki; 478g
Ohje; Novita 4/2017, malli 40
Koko; L

Hyvää itsenäisyyspäivää teille ja onnea 100-vuotiaalle Suomelle!

6 kommenttia:

 1. Siitä tuli kaunis! Tuo yläosan pitsi on tosi nätti. :) Ihanaa itsenäisyyspäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! <3 Minäkin tykkään tuosta pitsistä, se on yksinkertainen, mutta näyttävä.

   Poista
 2. Hyvän näköinen neule, väri pukee sinua.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 3. Upea! Olet tosi taitava! 👏😍💖

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi💖