18.10.2018

Syksyinen paita

Syksyn myötä valmistui jälleen uusi villapaita. Ja myös värit ovat todella syksyiset ja jopa hiukan epätyypilliset minulle, mutta tykkään todella paljon.Tai lähinnä tuo Karpalo niminen Kässäkerho Pom Pomin lanka on hiukan epätyypillisen värinen. En olisi ostanut sitä, ellei minulla olisi ollut kahta vyyhtiä synttärilahjaksi saatua Malabrigo Sockia värissä Anniversario. Mutta se käy todella hyvin rauhoittamaan Anniversarion värien kirjavuutta.


Ohje on Leeni Hoimelan Rai Rai (4/2018), jonka todella monet ovat neuloneet. Ja onneksi minäkin laitoin tämän puikoille, sillä sain ihanan käyttöpaidan ilman minkäänlaisia kummallisia kikkailuja. Mihinkään kuvaan ei nyt näköjään päässyt niska, jossa resori on pidempi, kuin etupuolella. En aluksi tykännyt siitä, mutta nyt se on lempielementtini tässä paidassa.


Ideana oli siis saada kaikki kolme vyyhtiä kulutettua, ja niinhän ne kaikki menivät. En halunnut käyttää kirjavia lankoja huiviin, mutta kaksi vyyhtiä olisi yksinään ollut liian vähän paitaan. Kolmeneljäsosa-hihat ovat välillä hiukan epäkäytännölliset, mutta lanka ei olisi riittänyt pidempiin.
Langat olivat todella erilaiset neuloa, sillä Malabrigo oli hirmuisen pyöreä, kun taasen Merino Single litteämpi, mutta ihanan liukas. Molemmat kuitenkin omalla tavallaan ihania.Ohjeesta poiketen jätin helman halkiot tekemättä, sillä en voi sietää missään paidoissa halkioita. En siis myöskään raidoittanut lankoja muualla, kuin muutaman kerroksen matkalla langan vaihtuessa.
Suosittelen ehdottomasti tätä ohjetta. Jos et halua ostaa lehteä, se löytyy myös joistakin kirjastoista.


Lanka; Malabrigo Sock ja Kässäkerho Pom Pom Merino Single
Langan menekki; 306g (ylipainoisia vyyhtejä)
Koko; XL

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi💖