9.12.2018

9. luukku; joulukuusen matto

Meillä on kotona vain pieni joulukuusi, mutta viime jouluna se selkeästi kaipasi alleen maton. Joten siitä siis idea tähän mattoon.


Tarvitset mieluistasi lankaa ja virkkuukoukun. (Novita Isoveli ja 7-veljestä kaksin kerroin ja 6mm koukku) Paksummalla langalla saat nopeammin valmista.

Lyhenteet;
krs=kerros
p=pylväs
s=silmukka
seur.=seuraavaan
ks=kiinteä silmukka
ps=piilosilmukka

Matto;
1. krs: Tee magic ring aloitus ja siihen 12 p
2. krs: Virkkaa 2 p jokaiseen s:aan (24 s)
3. krs; *1p, 2p seur. s:aan* toista** vielä 11 kertaa (36s)
4.-? krs; Jatka samalla tavalla lisäten jokaisella kerroksella kahdessatoista kohdassa, kunnes matto on haluamasi kokoinen.

Reunus;
Tee 1 ks, hyppää kahden silmukan yli, tee 8p samaan s:aan, hyppää kahden silmukan yli. Toista tätä koko kierros. Jos silmukat eivät mene tasan, sovella loppu (esimerkiksi hyppää vain yhden yli) ja tee ps ensimmäiseen ks:aan.


Lanka; Novita Isoveli ja kaksin kertainen 7-veljestä
Langan menekki; 186g ja 34g
Ohje; Tässä postauksessa
Koko; Halkaisija 75cm

2 kommenttia:

  1. Kiva matto! :) Mullakin ois kuusenalusmatto tehtävien listalla, mutta ei vielä täksikään vuodeksi ole toteutus ehtinyt. Ei tosin ole hätä, kun tälläkin hetkellä kuusi on tavallisen maton päällä, mutta ehkä seuraavaan asuntoon ja uuteen kuusen paikkaan sitten joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin ollut tähän asti ilman mattoa, mutta nyt sellainen tunne, että tarvitaan. Meillä siis kotona oikea kuusi, kuvassa on tätini muovikuusi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi💖