4.2.2019

Vetur

Veljeni kysyi syksyllä, että tekisinkö hänelle villapaidan. Sovimme villapaidan olevan joululahja ja teinkin sitä niin, että hän kokeili paitaa, jotta siitä tulisi sopiva.



Aloitin paidan tekemisen ohjeesta poiketen ylhäältä päin. Tämä kannatti, sillä ensimmäinen yritys oli liian pieni. Toinenkaan yritys ei mennyt kohdalleen. Vasta kolmannella sain sopivan, kun vaihdoin paidan kokoa ja lisäsin kaulan resoriin lyhennettyjä kerroksia. 
Lanka ei ole samaa kuin ohjeessa, joten se aiheutti hiukan ongelmia. Yritin katsoa neuletiheyden sopivaksi, mutta koska kirjoneule kiristää hiukan, olisi paidasta pitänyt varmaankin valita vieläkin hiukan isompi koko.


Myös hihan kuvioissa tuli sössittyä ja toki huomasin sen vasta toisen hihan lopussa. Eli tein saman "virheen" sitten vartalo-osuuteen. Siinä olevien yksinkertaisten kirjoneulekuvioiden olisi siis pitänyt vaihtaa paikkaa, mutta tietenkään en sitä kaiken säätämisen keskellä muistanut tai tajunnut.


Kaiken kaikkiaan paidasta tuli silti todella ihana. Olisi joskus kiva tehdä itsellenikin kirjoneulepaita, tosin ehkä sellainen, jossa kirjoneuletta on kaarrokkeessa, hihansuissa ja helmassa. 


Lanka; Drops Karisma
Langan menekki; 427g
Koko; M

10 kommenttia:

  1. Tosi kaunis villapaita! :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten upea villapaita <3 ja kyllä veljen kelpaa kun sai lämpimän ja hienon paidan.

    VastaaPoista
  3. Hieno villapusero. Ilmeisen lämminkin. Olit rohkea kun uskalsit veljelle neuloa - miehet kun tahtoo olla aika tarkkoja tuossa iässä. Ja sitkeäkin olit kun muutama aloitus meni hutiin, mutta Lopussa kiitos seisoo:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja sinäpä sen sanoit, lopussa kiitos seisoo. Huh, alko tosiaan jo mietityttää, että montako kertaa jaksan aloittaa alusta ;D Ja tarkkaa oli mallin ja värien valinta.

      Poista

Kiitos kommentistasi💖