3.7.2019

Still Light Tunic

Joulukalenterin 20. luukussa esittelin teille neulelahjakortin. Lahjakortti oli joululahja tädilleni ja nyt viimein olen lahjakortin toiveenkin täyttänyt.


Olin vuoden mittaan kerännyt ylös malleja, joista ajattelin tätini pitävän. Niiden joukosta Veera Välimäen Still Light Tunic selvisi lopulta voittajaksi. 


Langat mekkoon hankin käydessäni maaliskuussa Karnaluksissa Tallinnassa. Tästä Rowanin langasta löytyi aivan todella upea keltainen ja ei kyllä tarvinnut kahdesti miettiä ostamista. Tämä lanka oli myös ollut kokeiltavien lankojen listalla ja nyt siihen avautui sopiva tilaisuus.
Langasta lähti todella paljon pölyä neuloessa. Pöly ei kuitenkaan aiheuttanut aivastelua tai nenän kutitusta, mutta siivouspäivänä imuroidessa sen todellakin huomasi. Toivotaan, että siitä ei sitten enää käytössä irtoa karvaa.


Neulominen oli suhteellisen mukavaa, koska tiesin, että mekosta tulisi aivan tätini näköinen. Mutta kuten arvata saattaa, alkoi näin ison työn (sileää neuletta!!) neulominen välillä puuduttaa. Siispä tämä oli kesken maaliskuun lopusta juhannukseen asti.


Ohje ei ollut ihan niin hyvä, kuin oletin. Ohje on Veeran ensimmäisiä, joten ohjeen asettelu ei ollut kovin hyvä. Tekstit olivat yhteen putkeen ja koko sivun leveydeltä. Olisin siinä kaivannut selkeyttä. Lisäksi hihoista tuli todella leveät. Voi olla, että minun olisi pitänyt tajuta itse lisätä vähemmän, mutta se olisi pitänyt aloittaa jo alussa. Lisäksi ohjeen neuletiheys oli aika tiukka, ainakin tälle langalle.


Lanka; Rowan Felted Tweed
Langan menekki; 596g
Koko; L-XL

Mutta kaikesta huolimatta syntyi kaunis mekko, joka on varmaankin parempi hiukan syksymmällä kuin kesän helteillä ;D

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis mekko! :) Ja äläs nyt, meilläpäin ainakin sataa ja on kylmä seuraavan viikon putkeen, kuulemma. Voi tulla hyvinkin tarvetta lämpimämmille vaatekerroille. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänne ei toistaiseksi ihan niin huono ole luvattu. Joskin ei kovin lämmintäkään ;D Toivotaan kuitenkin, että tämä olisi tarpeen vasta syksyllä.

      Poista

Kiitos kommentistasi💖