6.1.2020

Finley Tote

No niin, aloitetaan uusi vuosi perinteisesti vanhoja muistelemalla ;D Ensimmäisenä esittelyvuoroon pääsee jo kesällä valmistunut Finley Tote -laukku.
Ompelu alkaa kyllä sujua jo ilman suurempia ongelmia. Yksi syy on hyvä ompelukoneeni, mutta toinen on ehdottomasti kokemus. Olen ommellut paljon viime aikoina, joten olen pakostikin kehittynyt. Erityisesti nautin joustamattomien kankaiden ompelusta, mutta joustavatkaan eivät enää aiheuta niin paljoa päänvaivaa kuin ennen.


Tämän upean kassin nähdessäni ostin ohjeen siihen heti. Kankaiden valintaa jouduin hiukan pohtimaan, mutta lopulta päädyin tähän ihanaan kankaaseen, jota minulta löytyi kotoa, ja löytyy sitä edelleenkin paljon. Ohje on siis ostettu Sotak Handmade nimimerkin Etsy kaupasta. Ohje oli hyvä ja kassi oli sen mukaan helppo tehdä. Hiukan ohje oli erilainen, kuin esimerkiksi Range Backpack, joka oli ohjeena mielestäni hiukan selkeämpi.Ehdottomasti inhottavin työvaihe oli tukikankaiden silitys. En tiedä miksi, mutta minulla kestää siinä aina todella kauan. Tukikankaat eivät meinaa millään kiinnittyä, vaikka silitän niitä kuumalla. Aina silityksestä selvittyäni loppu on nopeaa hommaa.


Kassista tuli todella kaunis. Oiva ja käytännöllinen joululahja tädilleni. Pitää varmaankin ommella näitä lisää, kun kankaitakin jäi ylimääräisiä. Äiti ainakin haaveili tällaisesta samanlaisesta.Ainut virhe sattui tätä sisätaskua tehdessäni. Leikkasin vahingossa aukon, vaikka olisi pitänyt leikata vain "viilto" ja taittaa sitä. Onneksi siitä ei syntynyt suurempaa vahinkoa. Nyt toivon vain, että reunat eivät lähde rispaantumaan.


Kankaat; Ulkokangas on verholöyty kirpputorilta, sisällä puuvillaa Eurokankaasta ja musta on verhoilukangasta(?) Eurokankaasta
Ohje; Sotak Handmade - Finley Tote

4 kommenttia:

 1. Tää on kyllä ihan huikea, kaunis laukku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Oli kyllä hauska tehdä ja toinen on jo suunnitelmissa äidilleni :)

   Poista
 2. Upea laukku! Ja kangas on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kangas oli hyvä löytö kirpputorilta vuosi? sitten :)

   Poista

Kiitos kommentistasi💖