21.11.2020

Uuden opettelua?

 Koulussa meillä oli neulomista ja virkkausta. Osa luokkalaisistamme ei ollut koskaan kokeillut kumpaakaan, joten harjoittelu alkoi aivan perusteista. Minulle siinä ei olisi ollut mitään uutta opeteltavaa, joten päädyimme muutaman muun kanssa harjoittelemaan samat taidot vasenkätisesti.

Pinkki isoäidinneliö on vertailun vuoksi virkattu oikeakätisesti

Suureksi yllätyksekseni molemmat taidot osoittautuivat kuitenkin todella helpoiksi. Luulen, että syynä oli se, että tiedän niin hyvin, mitä minun pitää tehdä, että osaan siksi kääntää sen myös peilikuvaksi. Ainut, mikä tuotti alkuun vähän vaikeuksia oli langan pitäminen oikeassa kädessä. Tämä oli loistavaa aivojumppaa suosittelen kokeilemaan!


Lanka; Novita 7-veljestä, Drops Lima ja Madame Tricote Paris Merino Gold
Langan menekki; yhteensä 56g

Oletko koskaan kokeillut neuloa tai virkata "vääränkätisesti"?

8 kommenttia:

 1. Pitäis kyllä kokeilla! Se vois olla hauskaa vaihtelua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Ja tosiaan vaikka sitä ei päätyisi aktiivisesti tekemään, niin välillä saa kunnon aivojumppaa ;)

   Poista
 2. Kohtasin kerran vasenkätisen, joka oli opetellut neulomaan ja virkkaamaan oikeakätisesti, jotta osaisi paremmin opettaa käsitöitä. Sisuunnuin, kyllähän minäkin varmasti osaan neuloa ja virkata vasenkätisesti. Joten tällaisen tarinan pohjustamana hankin itselleni kyseisen taidon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä ajatus minullakin oli takana! Monilla se kätisyys on vielä niin vahva, että opettajan on hyvä osata opettaa kaikkia. Lisäksi oppilaan motivaatio voi hävitä heti alkuunsa, jos taito täytyy opetella vaikeimman kautta. Kiva kuulla, että muutkin ovat haastaneet itsensä :)

   Poista
 3. No, eipä ole tullut kokeiltua, mutta voi olla, että nyt kokeilen :)

  VastaaPoista
 4. Lapsena en tiennyt, että neule pitää myös kääntää ja tulla nurjalla takaisin päin. Neuloin siis vasemmalla kädellä kerroksen aina toiseen suuntaan. Kerran sanoin äipälle, että tää toiseen suuntaan neulominen on paljon hitaampaa, jolloin vasta selvisi, että eihän sitä vasemmalla neulotakaan ;)
  Varmaan siinä on täydellistä aivojumppaa molemmille aivopuoliskoille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti ollut jumppaa! Kiva kun toit tämän esille! Tiedän nimittäin, että jotkut neulojat ovat opetelleet neulomaan vasemmalla kädellä, jotta heidän ei tarvitse esim. huivissa neuloa pitsiä nurjalla puolella. Ja näin ollen jonkun ajan jälkeen neulominen on nopeutunut. ;D Saa nähdä lähdenkö itse tuohon hullutukseen mukaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi💖