9.12.2020

Palmikolla

 Jatketaan sitten joululahjojen parissa. Neuloin toiselle mummolleni joululahjaksi lapaset.


Halusin tehdä palmikko lapaset, mutta silloin kun aloittaminen tuli ajankohtaiseksi en löytänyt mitään mallia, joka olisi ollut mieleinen. Päädyin sitten keksimään oman mallin. Ajattelin kirjoittaa ohjeen teille ylös, jos joskus iskee samanlainen tilanne. Lapaset voi tehdä oman peruskaavan mukaan, eli haluamallaan peukalolla ja kavennuksilla, vain resori ja palmikkokuvio on ohjeistettu alla.


Lapasissa on yhteensä 46s, 1. ja 2. puikolla 11s ja 3. ja 4. 12 s. Joustinneule menee seuraavasti:
1. puikko: 2o, 2n, 2o, 2n, 2o, 1n
2. puikko: 1n, 2o, 2n, 2o, 2n, 2o
3.puikko: 2n, 2o, 4n, 2o, 2n
4. puikko: 2n, 2o, 4n, 2o, 2n

Neulottuasi haluamasi korkuisen resorin, neulo sileää neuletta 1. ja 2. puikolla ja palmikko kuviota alla olevan kaavion mukaan 3. ja 4. puikolla. Kuvion kerroksia 1-4 toistetaan.
Tee haluamasi peukalo. Itse tein intialaisen peukalokiilan. Kuviota jatkoin mahdollisimman pitkään eli myös kärkikavennusten aikana. Kavennus on niin sanottu leveä nauhakavennus.Tässä alimmassa projektikuvassa langan väri näyttää ehkä parhaimmalta. Reunimmaiset palmikot hiukan häivyttyvät, koska toisella niiden toisella puolella ei ole neulottu nurjaa silmukkaa. Tästä kuvasta näkyy myös hyvin, kuinka muhkeat näistä lapasista tuli. Toivottavasti mummo ihastuu näihin!


Lanka; Menita Lasse
Langan menekki; 84g
Ohje; Tässä postauksessa
Koko; naisten

2 kommenttia:

  1. Ihanat! Mulla oli sama ongelma tossa loppukesästä, kun neuloin lapasia, että ei vain mieleisiä malleja tullut vastaan. Kaikkia pitsihommia on kyllä, mutta peruspalmikkoa ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Yritin etsiä ja etsiä, mutta silloin ei mikään iskenyt... Nyt on tullut ohje ihaniin Hallanmarja lapasiin Kässäpuodin Annalta <3 Ei ne tosin palmikkoa ole ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi💖