1.10.2016

Ei ihan niinkun Strömsössä

Tämä villatakki nimittäin... Mutta onneksi tämän projektin tarkoitus oli harjoitella villatakin neulomista ja kuluttaa tuo Hot Socks color lanka loppuun.


Villatakki on neulottu ylhäältä alas yhtenä kappaleena ja hihat sitten viimeisenä. Onneksi tuli nyt tämäkin tekniikka harjoiteltua, sillä se helpottaa yhden suunnitteilla olevan projektin toteutusta.


Niin mikä siis ei mennyt niinkuin Strömsössä? 
No ensinnäkin lanka valinta. Ohjeen mukaan fingering paksuus, mutta minun oli kuitenkin ohuempi kuin ohjeessa oleva ja takki on siis oletettua pienempi. Lisäksi raidoitus on hihoissa kamala verrattuna muuhun takkiin... Ja eihän se lanka edes loppunut.
Toiseksi nappilistat ovat sitä varten, että ne napit asettuvat nätisti siihen keskelle, eivätkä reunaan. Eli opin, miksi en seuraavan kerran mene säätämään näpinläpien teossa.
Ja vielä kaiken huipuksi neulekäsiala on erittäin epätasainen... Edes pieni silitys ei auttanut.

Plussana täytyy sanoa, että nuo palmikot on kivat... :D

NYT hautaan tämän hetkeksi kaappiin, josta se ehkä joskus jollekulle pienelle päätyy, toivottavasti.


Mutta kokeilkaa ihmeessä ohjetta, helppo, vaikka englanniksi. Ja tajutkaa ottaa paksumpi lanka kuin minä otin.


Lanka; Hot Socks color
Langan menekki; 70g
Koko; n. 1-3 kk (luulisin), tein kyllä
koon 6-12kk mukaan...

2 kommenttia:

  1. Ensi kerralla sit paremmin, vaikka mielestäni tuokin on hieno ja esim.hihojen erilaista raidoitusta en huomannut ennen kuin itse sanoit :) Pitäisi itsekin opetella joku tällainen saumaton malli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Todellakin opetti hyviä asioita seuraavaa varten. Kannattaa kyllä kokeilla, koska säästyy aina inhottavalta saumojen ompelulta!

      Poista

Kiitos kommentistasi💖