5.10.2016

Hamahelmi liskot ja OHJE!

Viikonloppuna tuli sellainen tarve näpertää jotain pientä ja nopeaa. Selailin hetken pinterestiä ja kun tuli vastaan hamahelmi juttuja, muistin liskot. Tein näitä hirvittävän paljon joskus eskari- tai ekaluokkalaisena. Näistä tuli niin hauskoja, että on nyt pakko jakaa tämä ohje tänne!


Tarvitset:
2 neulaa ja n. 1 metrin lankaa42 pääväristä helmeä (tummansininen)
14 toisen väristä helmeä (vaaleansininen)Pujota langan päihin neulat ja laita yksi tummansininen helmi keskelle lankaa.Ota seuraavaksi yksi tummansininen helmi ja pujota molemmat neulat ERIPUOLILTA sen lävitse, kiristä.

Pitäisi näyttää tältä. Pujota vielä 7 helmeä tummansinisellä samalla tavalla.Häntä on valmis.Jatka pujottamista, mutta nyt laita kaksi tummansinistä helmeä kerralla. Pujota neulat molempien helmien läpi yhtä aikaa, kuten kuvassa.HUOM! ainoastaan jalkoja tehdessä käytetään yhtä neulaa kerrallaan, muuten kahta.

Seuraavaksi tehdään jalat. Laita VAIN toisen neulan läpi kaksi tummansinistä ja kolme vaaleansinistä helmeä.Seuraavaksi pujota lanka uudelleen kahden tummansinisen helmen läpi kuten kuvassa. (Neula menee vartaloon päin.)Kun kiristät ja asettelet hiukan, jalan pitäisi näyttä tältä.Tee toinen samalla tavalla mutta nyt toisella neulalla.Seuraavaksi laita kolme tummansinistä helmeä, niin että neulat menevät niiden läpi kuten aiemmin yläpuolella tehtiin kahdelle helmelle ja hännän helmille.Sitten laita neljä tummansinistä ja vielä toiset neljä.Seuraavaksi laita vielä kolme tummansinistä helmeä.Tee jalat samalla tavalla kuin teit aiemminkin.Laita kaksi tummansinistä helmeä, sitten kolme ja seuraavalle kierrokselle yksi vaaleansininen, yksi tummansininen ja yksi vaaleansininen.Sitten vielä kaksi tummansinistä ja lisko on valmis! Tee päähän yksi tai kaksi solmua.Mihinkäs näitä sitten laittaisi, ideoita?


Jos intoudutte tekemään näitä ohjeellani, niin mielelläni katselisin valmiita töitä. Tulkaa vinkkaamaan ja linkkaamaan mistä löytyy!

14 kommenttia:

 1. Söpöjä! Näiden helmien olemassaolo oli kyllä päässyt unohtumaan, mut kyllähän noista saisi vaikka mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne aina välillä unohtuu, kunnes tulee taas hirveä vimma tehdä:D Ongelmana on vain, että minne tungen kaikki hamahelmi tuotokset…

   Poista
 2. Hyvät ja selkeät ohjeet - kiitos!

  -Kaisa

  VastaaPoista
 3. Tein näiden ohjeiden mukaisesti söpön pikkuliskon. Kiitos hyvästä ja selkeistä ohjeista!

  VastaaPoista
 4. Kiitos selkeistä ohjeista! Tein kahden päivän aikana seitsemän!

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Tein tällä ohjeella värikkään söpön liskon, kun ohjeet oli päässyt unohtumaan parissa vuodessa!

  VastaaPoista
 6. Heii.. Yritin tehdä, mutta mun lanka ei suostu olee mun kans yhteistyössä. Mitä lankaa sä oot käyttänyt tossa tehdessä? 🤔 Oon joskus 15 vuotta sitte viimeks noita tehny ja en muista yhtää mitä lankaa mulla silloo oli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tässä taisi olla jokin ohut puuvillalanka. Esimerkiksi kalalanka, karhunlanka tai vaikka kaksin- tai kolminkertainen ompelulanka voisi toimia myös :)

   Poista

Kiitos kommentistasi💖