29.11.2016

Kangasniemen kansallispuku

*langat saatu bloginäkyvyyttä vastaan ja postaus toteutettu yhteistyössä Taito Itä-Suomi ry kanssa 


Taito Itä-Suomi julkaisi tämän kuun alussa Lapasesta lähtöö Savossa ohjevihkon, josta löytyy 15 erilaista lapasohjetta. Lapasten kuviot sijoittuvat eripuolille maakuntaa. Esimerkkinä voisi mainita minun valitsemani Kangasniemen kansallispuku lapaset, jotka arvatenkin juontavat juurensa Kangasniemeltä ja Pihlaja lapaset, pihlaja kun on Pohjois-Savon maakuntakasvi.
Käy kurkkaamassa täältä kuvat kaikista upeista lapasista!


Mallisto on julkaistu Suomi 100-vuotta juhlavuoden kunniaksi. Vihkossa lukee näin; 
"Mallistolla haluamme ylläpitää aineetonta kulttuuriperintöämme ja siirtää neulomisen taitoa ja arvostusta eteenpäin."
Tuollaisesta ihanaisesta pussista löytyi sisältä seuraavaa;


Nimittäin ohjevihko ja tarvikepaketti. Ohjevihko sisältää kaikki ohjeet, kun taas tarvikepaketissa on langat ja ohje tiettyyn malliin. Tarvikepaketit ovat hyvä keksintö, sillä niistä ei jää juurikaan lankaa jäljelle, joten ei tarvitse miettiä ainaista ongelmaa, mitä tekisin näistä jämälangoista. 
Tarvikepaketteja ja ohjevihkoja saa ostettua Taito Itä-Suomen Taito Shopeista ja verkkokaupasta.


Herkullisen väriset langat, jotka sitten laitoin heti ensimmäisenä iltana puikoille. Malli on yksinkertainen, mutta siinä on kuitenkin pari jujua.


Ja molemmat niistä näkyvätkin tässä kuvassa. Eli käännetty reuna ja kierreraita. Käännetyn reunan olen tehnyt monesti aiemmin, mutta tuo kierreraita oli uusi tuttavuus. Hauska ja helposti toteutettava yksityiskohta. Tajusin muuten jälkeenpäin, että lapaset ovat aivan samanväriset kuin talvitakkini:)


En myöskään ollut ennen kokeillut tätä Taito Pirkanmaa Oy:n paksua Pirkka lankaa. Ja voin muuten kertoa, että oli mukava neulottava ja lapaset ovat niiin ihanan lämpöiset.


Lanka; Taito Pirkanmaa Oy:n Paksu Pirkka - lanka
Langan menekki; 84g
Ohje; Lapasesta lähtöö Savossa ohjevihko
Koko; naisten

4 kommenttia:

 1. Hei, hienot lapaset! Onpas jännää, miten erilaiselta lapaset näyttävät, kun joku on ne neulonut! Katselin Taito-Shopissa ja ohjevihkossa, mutta olen sivuuttanut nuo melkein kokonaan, jäi vain mieleen, että liittyi kansallispuvun raitoihin. Hauska idea, että kierreraitoja on pitkin lapasta!
  Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja hyvää joulun odotusta sinullekin! Tosiaan ovat aina hiukan erinäköiset, ohjevihkossa ne mielestäni ovat violetin näköiset. Tykkäsin itsekin nuista kierreraidoista.

   Poista

Kiitos kommentistasi💖