17.11.2016

Kuinka moni?

Moni on varmaankin tehnyt perussukat tai aloittanut varpaista, mutta kuinka moni on kokeillut aloittaa kantapäästä. Nyt huutakaa kommentteihin hep! ja mielipiteenne millainen tuli.


Nämä sukat aloitettiin siis kantapäästä neulomalla "kuppi", johon neulottiin tuollaiset kolmiot. Sitten poimittiin silmukat ensin joko varteen taikka terään, jotka sitten neulottiin ns. normaalisti.


Nämä istuvat jalkaan todella hyvin! Yksi mutta on vain se, että kun "kolmioiden" sivusta oli poimittu silmukat molempiin suuntiin tuli todellinen istuvuus vasta ilmi. Nämä ovat siis minulle hiukan liian tiukat tuosta kantapään jälkeen, mutta muuten todella hyvät.


Lanka; Alize superwash wool
Langan menekki; 55g
Ohje; Hat-heel socks, omin sovelluksin
Koko; 38, mutta ei kovin rintavaan jalkaan

8 kommenttia:

 1. Mie en oo koskaan alottanu edes varpaista! :D En ole vaivautunut opetelemaan, kun tuntuu niin luontevalta tuo perinteinen tapa. Mutta nää on tosi hauskannäköset nää kantapäästä alotetut! :) Etenkin raitalangoilla saa kivaa ilmettä näihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ok kätevät aloittaa varpaista, mutta sitten pitää tehdä tiimalasikantapää, joka ei minulle istu kovin hyvin. Raitalangalla tein tarkoituksella, jotta erottuu erikoinen tapa. :)

   Poista
 2. Hep! Yhdet tein, kun pitihän se kokeilla, mutta siihen sai jäädä.

  Mieluiten teen varresta varpaisiin tai varpaista varteen ja molempiin ranskalaisen kantapään, koska se nyt vaan istuu parhaiten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet kokeillut! Minä teen ainakin vielä toiset vähemmän kiristävät, mutta muuten kyllä tykkäsin istuvuudesta:)

   Poista
 3. No varpaista monetkin joo, mutta kantapäästä? Enpä ole ennen kuullut..

  VastaaPoista
 4. Täällä myös yksi joka ei ole aloittanut edes varpaista, sen verran aloittelija näissä sukka-asioissa :D Mutta hyvältä näyttää ja kiva varmasti kokeilla uutta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi💖