6.12.2016

6. luukku; DIY tuunattu kynttilä

Voisi varmaankin luulla, että tästä luukusta paljastuisi jotakin sinivalkoista, mutta ei tällä kertaa. Jospa sitten ensi vuonna juhlavuoden kunniaksi...
Toki tämän luukun tuunauksen voi toteuttaa sinivalkoisena.Tämä on alunperin ollut aivan tavallinen valkoinen kynttilä. Kivan tonttukuvion sain siihen servetistä.Tarvitset: 
- kynttilän
- servetin
- lusikan 
- tuikkukynttilän


Sytytä tuikkukynttilä ja kuumenna lusikkaa sen liekin yläpuolella. Älä kuumenna liian kauaa kerralla, jotta sormesi eivät pala. (lusikka johtaa lämpöä)


Sivele servetti kiinni kynttilään kuumalla lusikalla. Itse ainakin toistin kuumentamista ja sivelyä useamman kerran. Servetin kiinnittyminen perustuu siihen, että kuuma lusikka sulattaa steariinia, jolloin servetti tarttuu siihen.


HUOM!  siitä paloturvallisuudesta. Servetti on paperia ja palaa. Kuten huomaatte yllä olevasta kuvasta, kynttilä palaa servetin ympäriltä, jolloin paperi jää jäljelle. Se ei siis "normaalisti" pala. Jos liekki kuitenkin nyt jostain syystä sattuu osumaan servettiin, niin vain se osa, joka ei ole enää kynttilän ympärillä palaa. (Ainakin oman kokemuksen mukaan!) On hyvä jättää kynttilään kohta, jossa ei ole servettiä, jotta steariinia saa valutettua pois.
Ja vielä selvennys, minun servettini ei yksinään osunut liekkiin, mutta "kaadoin" sen liekin päälle testatakseni palamista.

JA MITÄÄN KYNTTILÄÄ EI SAA JÄTTÄÄ PALAMAAN ILMAN VAHTIMISTA!


Lämmintä ja turvallista itsenäisyyspäivää!

2 kommenttia:

  1. Hauska kynttilä. (: Kivaa, että joku muistaa muistuttaa tuosta paloturvallisuudesta! Itse aina kauhulla katselen, kun kynttilöitä tuunaillaan juuri servetein ja koristeteipein yms... Toki pitäisi ehkä voida luottaa ihmisten maalaisjärkeen mutta silti. :D Itse en uskalla polttaa kynttilöitä, joissa on jotain koristehärpäkkeitä. Koristehiekka tms. palamaton aine on ihan kiva lisä mutta muuten tykkään kynttilöistä sellaisinaan, "turvallisina". :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, on tää sellainen kakspiippunen juttu. Että ihan kiva oli kokeilla ja näin, mutta en taida useammin alkaa harrastamaan tätä. Kun vaikka miten vahtisi, niin voihan vahinko sattua siltikin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi💖