22.1.2018

Hopoti hoi!

Kesällä tulleessa Ihana-lehdessä oli kannessa todella söpö keppihevonen. Ajattelin sen sopivan nuorimmalle serkulleni, joten tein sitten sellaisen hänelle joululahjaksi.


Keppihevonen oli helppo ja todella nopea virkata. Pari virhettä ohjeessa oli, tai sitten en vain kyseisiä kohtia ymmärtänyt. Pääosat virkkasin päivässä, mutta sitten kaikkien tarvikkeiden hankkiminen vei oman aikansa. Hevosen keppi on lasten haravan varsi (maksoi alle 1€) ja keppi on liimattu pesusienen sisälle. Sitten se on laitettu hevosen sisään ja täytetty loput vanulla. Pesusienellä varmistin sen, että keppi ei liukuisi ulos tuolta sisältä. 


Kaikista eniten koko hevosessa tykkään tästä harjasta. Siitä tuli todella iloisen värinen ja toteutin sen kokonaan jämälangoista, eli puuvillajämät pienenivät sadalla grammalla.
Pääasiassa harja on vaaleanpunainen/fuksia, mutta seassa on hiukan oranssia, violettia ja keltaista. Värit liukuvat vaaleammasta tummempaan.
Oli erittäin hauska projekti toteuttaa, vaikka ensin epäilin, että harjaan ja hevosen kokoamiseen menee monta viikkoa. 


Lanka; Schachenmayr Catania ja erilaisia jämälankoja harjaan
Langan menekki; 137g ja harjaan 108g
Ohje; Ihana 3/2017

6 kommenttia:

 1. Näitä taidetaan nyt harrastaa jonnii verran. :) Ainakin on kovasti kepparileirejä lapsille yms. Hauska harrastus kyllä. Ja söpö tämä yksisarvinen. Harja on nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo on aika suosittua tällä hetkellä :) On tämä heppa kyllä hurjan söpö <3

   Poista
 2. Yksisarvisen on tarueläiminä valkoisia tai vaaleanpunaisia. Tämä on valkoinen, jolla vaaleanpunainen harja. Ja vielä söpö kukka korvan juuressa. Taitaapi olla tyttöheppa. Joku joskus opetti, että väri näyttää vaikka maalauksessa paremmalta, kun seassa on toisen värin kilahduksia ja pilkahduksia. Tällä on juuri sellainen onnistunut harja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuota harjaa oli kyllä kiva tehdessä suunnitella.

   Poista

Kiitos kommentistasi💖