6.2.2018

Uusi matto

Ostin syksyllä käsityömessuilta matonkudetta, ajatuksena, että teen maton keinutuolini alle. Aloin sitten mattoa kyllä virkkaamaan, mutta siitä tuli niin iso, että laitoin toisen maton keinutuolin alle ja tämä pääsi muuten huoneeni lattialle.


Tätä oli todella mukana virkata, mutta purkamiselta ei vältytty. Aluksi reunasta tuli ohjeen mukaan tehtynä liian löysä, se kupruili, eikä kude olisi riittänyt loppuun asti. Purin sitten reunaa jonkin matkaa ja tein vähemmän lisäyksiä. Loppuun tein piparkakku reunan, koska kuteesta ei olisi ihan riittänyt ohjeen mukaista reunaa.
Mutta aika kiva tuli näinkin ja välillä on hyvä käyttää omia aivonystyröitä ja muokkailla ohjeita. Kude on hauskaa, mutta raskasta virkata ja se pölisee jonkin verran.


Lanka; Trikookude Lankava
Langan menekki; 3 kg
Koko; halkaisija; 130cm

6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis matto! :) <3 Virkatut matot on niin kivoja. Täytyy itsekin yrittää sellainen tehdä joskus. Nyt ei vaan oo vielä paikkaa eikä tarvetta sellaiselle. Tabletteja ja pieniä pitsiliinoja sen sijaan ajattelin tässä keväällä kokeilla. ;) Pientä ja pyöreää, eikä niin raskasta käsille, kun on ihan vaan lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Joo ei näitä ilman tarvetta kannata tehdä. Sinun suunnitelmasi kuulostaa hyvältä :)

   Poista
 2. Ihastuttava matto!
  Lempeitä helmikuun päiviä sinne pohjoiseen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi💖