23.5.2019

4. Leymus

Noh, tässä nämä epäonniset nyt ovat, jotta nämä projektit täällä eivät näyttäisi niin ruusuisilta. Nimittäin todella kauniit Leymukset, jotka saivat väriä itseensä nuppineuloistani.


Tiesin heti, että haluan neuloa tämän mallin joko itse lupiineilla tai koivunlehdillä värjätystä langasta, sillä jotenkin tämä malli tarvitsi maanläheisen sävyn. Koivunlehdillä värjätty lanka valikoitui projektiin ja malli pääsi aika nopeasti puikoille. 
Tykkäsin todella paljon neuloa näitä ja nämä valmistuivatkin nopeasti.


Pitsi kuvio on todella kaunis. Sitä ei oppinut täysin ulkoa, mutta loppua kohden sitä alkoi jo hieman muistamaan ja paremmin hahmottamaan. Tein sukat omalla tyylilläni, sillä en jaksanut lukea ohjetta kokoajan. Vaihdoin esimerkiksi varren takaosan sileäksi neuleeksi.


Kyllä nämä käyttöön päätyvät, vaikka sitten kenkiin piiloon. Jospa seuraavat itse värjäämistäni langoista tehdyt työt eivät menisi enää lopuksi pilalle. Ainakin vanhat nuppineulat on nyt korvattu uusilla.


Lanka; Itse koivunlehdillä värjätty fingering vahvuinen
Langan menekki; 64g
Koko; 38

4 kommenttia:

 1. Kauniit on, pisteistä huolimatta. :)

  VastaaPoista
 2. Minusta näyttää siltä, että nuppineuloista on "vuotanut" rautaa, eli neulankohdissa on nyt rautapuretus. Pilkut peittyisivät ainakin osittain, jos koko sukat jälkipurettaisi raudalla. Mutta en tiedä, näyttäisikö lopputulos hyvältä - ainakin heleä keltaisuus menetettäisiin.

  Harmillinen sattumus, mutta sukat ovat edelleen kauniit!

  Mirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Hmm... tuo kyllä kuulostaisi järkevämmältä. Ehkä ei pidä sitten mennä millään neuloilla tökkimään itse värjättyjä lankoja ;D Voi olla, että rautapuretuksella tulisi sitten mustat/tummat sukat. Eli se taitaa jäädä kokeilematta. Kiitos kuitenkin neuvosta#

   Poista

Kiitos kommentistasi💖