28.10.2019

I-H-A-N-A paita!

Löysin tämän ihanan kankaan kankaiden yössä Peppinjasta. Kangas oli valmiiksi leikattu metrin pala ja ostin tämän tarkoituksena testata paitakaavaa ennen seuraavan pitkähihaisen ompelemista.


Ja kuten ilmeestä ja kuvista näkyy, tällä kertaa tuli sopiva paita. Ja niiiin ihana. Tykkään tästä siis todella paljon.


Tämä projekti ei olisi voinut mennä paremmin. Hermot eivät menneet tehdessä kertaakaan ja paidasta tuli kaikin puolin siisti ja istuva. Katsokaan nyt tuota pääntietäkin, kolmas ikinä ja noin siisti. Enpä olisi vuoden alussa uskonut, että tähän päästään.


Kaavana minulla oli Joka tyypin parhaat kaavat kirjasta Trikoinen T-paita. Kankaita piirtäessä oli ihana yllätys, että tähän täysin samaan paitaan oli kaava-arkilla piirretty lyhyen hihan lisäksi ihan pitkäkin hiha. Eli saan tehtyä tulevan pitkähihaisen tällä tasan samalla kaavalla! Lisäksi nyt tiedän, minkä koon (sentit) valitsen myös jatkossa ommellessani itselleni.


Kangas: Peppinja
Kankaan menekki; 1m pala, jäi jäljelle
Ohje; Joka Tyypin Parhaat kaavat - Trikoinen T-paita
Koko; XXL

6 kommenttia:

 1. Täydellinen paita! Kangas on kiva ja tuo istuu tosi hyvin, just ku valettu. Ja se on musta hienoa, että itse sanot että onnistui hyvin ja osaat kehua omaa työtäsi. Tämän olen huomannut jo monesti aiemminkin mutta nyt tuli tämäkin kerrottua. Muuallakin olen tätä huomannut, ehkä nyt on aika kypsä sille, että ei enää tarvitse vähätellä tekemisiään vaan saa aidosti olla ylpeä työnsä tuloksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Kyllä kannattaa itseään ja muita kehua, kun siihen on aihetta :) Ja tämä paita oli niin työvoitto, että olen varmasti vielä pitkään iloinen tämän onnistumisesta.

   Poista
 2. Hieno paita! Tällaisia t-paitoja tarvitsisin omaankin vaatekaappiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minäkin taidan etsiskellä Tampereen messuilta lisää kankaita ja ommella muutaman paidan lisää :)

   Poista

Kiitos kommentistasi💖