28.10.2020

Värjäilyä

 Heippa! Ajattelin, että teitäkin saattaisi kiinnostaa nähdä erilaisia langan värjäys kokeiluja, vaikka se ei enää niin suosittua olekaan.

Värjäsimme siis koulussa kasviväreillä ja Kool-Aideilla. Kasvivärjäys oli jo sinänsä tuttua, mutta pääsin kokeilemaan erilaisia kasveja. Etenkin krappi ja sinipuu olivat kivoja, sekä todellinen yllättäjä kanerva.


Tässä koko värisuora. Tässä sävyt suhteessa toisiinsa erottuvat hyvin!

Tumman violettia sinipuulla värjättynä

Punasipuli

Kanerva

Tervalepän lehdet

Veriseitikin jalat

Sipuli

Krappi


Kool-Aideilla värjäämistä en ollut ennen kokeillut, mutta nyt tuli testattua sitäkin. Todella nopeaa puuhaa omassa keittiössä ruoanlaittovälineillä. Näitä värejä täytyisi ostaa itselle ja jatkaa kokeiluja, sillä nyt ainakin sain todella kivoja lankoja aikaiseksi.

Vasemmanpuolimmainen imi niin paljon väriä, että oikenpuoleisesta tuli ihanan pastellista.


Kaikissa minulla oli pohjalankana Regia for Hand-dye 4 fädig. Eli luonnonvalkoista Regiaa, joka on valmiiksi vyyhdillä. Harmikseni paikallisessa lankakaupassa ei ollut muuten Regiaa valikoimissa.

Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan etenkin noita Kool-Aideja. Todella kivaa puuhaa, eikä edes kovin sotkuista tai aikaa vievää. Toki värinkestokaan ei ole ikuinen.

2 kommenttia:

  1. Kyllä värjäykset aina kiinnostaa. :) Kauniita värejä oot saanu! Mie en oo kerinny tänä vuonna värjäillä yhtään, mutta sipulinkuoria ois, kunhan sais aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Värjäys on kyllä aikaa vievää ja varsinkin se aloittaminen on niin vaikeaa ;) Tuo mikrovärjäys oli siinä mielessä kivaa vaihtelua.

      Poista

Kiitos kommentistasi💖