3.8.2019

Marettimo

Tästä projektista nautin todella paljon! Ja luulen, että nopea valmistuminen, 10 päivässä!!, kertoo myös siitä.Kuukausi koosteessa mainitsin, että sain jo festariostoksista jotain valmista, niin tämän paidan. Fru Valborgin Merino Swirl, eli tämän paidan pääväri, oli ihana festariostos Stephenin ja Penelopen kojulta. Lanka oli kuin unelma neuloa. Joskin tajusin liian myöhään, että 100g vyyhdissä ei ollut lankaa kuin 365m. Ajatuksissani luulin, että 400-420m.
Muut langat ohjasivat valitsemaan päävärin. Sain kontrastiväri 1, eli KVG woolworksin sukkalangan ylioppilaslahjaksi ja Falkgarnin Emma, eli kontrastiväri 2 oli juuri onnistunut kaivaus lanka stashin pohjalta. Näiden kanssa siis etsin festareilla pääväriä ja aika hyvän löysinkin.


Sain juuri ja juuri päävärin riittämään. Sitä jäi nimittäin jäljelle ruhtinaalliset kolme grammaa. Tätä osaltaan auttoi se, että valitsin alkuun, innokkaana neuletta aloittaessani, liian pienet puikot. Otin siis ohjeen mukaiset 3,25mm puikot, mutta 3,5 tai 3,75 olisi ollut ohjeen tiheyden kannalta minulle parempi. Toisaalta en tiedä olisiko lanka silloin riittänyt yhtä tarkasti.Ohjeesta valitsin tarkoituksella normaalin kokoni, vaikka kehotettiin valitsemaan koko, jossa on 18-28 cm väljyyttä. Tykkään istuvista paidoista, joten tästä tuli juuri täydellinen.


Onneksi pelätessäni langan loppumista keksin tehdä pääntielle I-cord päättelyn kontrastiväri 2:lla, sillä se sopii sinne todella hyvin, vaikka itse sanonkin. Pääntie näytti ilman sitä liian pliisulta, koska kaikissa muissa reunoissa on violettia. I-cordin lisäksi vaihdoin resorin 1o, 1n resorin sijaan niin, että 1. krs on 1o, 1n ja 2. krs kokonaan oikein.


Lanka; Fru Valborg Merino Swirl, KVG woolworks sukkalanka ja Falkgarn Emma
Langan menekki; 255g
Ohje; Caitlin Hunter - Marettimo
Koko; XL

8 kommenttia:

 1. Hurjan kaunis Marettimo! Tosi hyvin sopii kyllä tuo i-cord-viimeistely violetilla, kuin piste i:n päälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen kyllä niin iloinen, että tein sen :)

   Poista
 2. Kaunis pusero, hyvän päävärin sait löydettyä. I-cord on hyvä päättely monessa paikassa ja tarpeessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Löytyi juuri hyvä pääväri, vaalea, mutta ei kuitenkaan yksivärinen. I-cord on kyllä tosi kätevä ja niin siistin näköinen.

   Poista
 3. Ompa kaunis malli ja kivat väritkin. Olen viime aikoina nähny niin monta neuletunikan tai paidan kuvaa, että mieli tekisi itekin kokeilla. Puikot on jämähtäny sukkaputkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli todella kiva tehdä ja toimii usealla eri väriyhdistelmällä :) Rohkeasti vaan otat sukkien rinnalle paitaprojektin. Niin voi sitten vuorotella jos toinen kyllästyttää ;)

   Poista
 4. Voi, että on kaunis! Tuo violetti reunus pääntiessä on kyllä niin täydellinen lisäys tuohon malliin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi💖