8.8.2019

Midsummer Rose

Ihastuin tähän valtavaan huiviin heti nähtyäni sen Laine Magazinen viidennessä numerossa. Huivi oli todella kaunis ja sen lisäksi pitsineuleen paljous ja haasteellisuus kiehtoivat minua.


Löysin Tampereen Kädentaidot messuilta viime syksynä aivan täydellistä lankaa huivia varten. Tämä kaunis G-uldin lanka oli upean väristä ja suhteellisen edullista. Lisäksi se, että lanka on ohjeen lankaa ohuempaa sysäsi valintaani, sillä fingering-vahvuisesta langasta huivista olisi mielestäni tullut liian paksu.


Kuten kuvasta hyvin näkee huivi ei ole ollenkaan liian kookas kaulaan asetettuna. Tällä tavoin tätä tulee varmasti käytettyä eniten. Tämä toimii varmasti hyvänä kääriytymishuivina talven kylmyydessä. Kuvatessa 30°C helteillä se tosin oli hiukan liikaa ;)


Aloitin huivin neulomisen joulukuussa innokkaasti. Se ei kuitenkaan päässyt paljon alkua pidemmälle, sillä kirjoitusten lähestyessä tämä oli aivan liian vaativaa neulottavaa, koska pitsiä neulotaan myös nurjalla. Kevään mittaan neuloin muutaman kerroksen silloin, toisen tällöin. Kunnolla neulomisen makuun pääsin jälleen touko-, kesä- ja heinäkuussa. Silloin neuloin huivia paljon, ja lopulta kahden, kolmen viikon ajan pelkästään tätä, jotta saisin valmista. 


Lopulta lanka ei riittänyt aivan loppuun asti, vaikka jätin F kaavion toiston kerran tekemättä. Kuvista voi mahdollisesti nähdä, että aivan viimeinen, hurjan kaunis loppu pitsi on minulla hiukan tynkä. En halunnut ostaa lisää lankaa pelkästään viimeisten 10 (piiiitkän) kerroksen takia, joten sävelsin lopun omasta päästäni.


Kaunis huivista tuli silti ja ehdottomasti käytännöllinen syksyllä. Tämä on varmasti yksi kaikkien aikojen kauneimmista neuleistani.
P.S. tämä käy aika hyvin yhteen Marettimon kanssa :)


Lanka; G-uld Skotsk Lammeuld
Langan menekki; 187g
Koko; 200cm x 63cm mitattu kaarevammaksi pingotettuna

Seuraava huivineule taitaakin olla Anna Johannan mysteerineulonta Hummingbird, joka alkaa 16. elokuuta.

8 kommenttia:

 1. Ooo-lalaa mikä kaunokainen!

  VastaaPoista
 2. Vau, on kyllä hieno! :) Tuossa pitsissä on varmasti saanut keskittyä hetken jos toisenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Varsinkin uusia kaavioita aloittaessa oli hankalaa, mutta yllättävän hyvin niitä alkoi muistaa

   Poista
 3. Tosi kaunis! Värikin on niin nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Onneksi G-uld tulee taas Tampereen messuille <3

   Poista
 4. Hui kun on upea! T. Sanna

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi💖