7.5.2020

Aivojumppaa

Vähän on ollut blogissa viime aikoina hiljaista. Postattavaa kyllä löytyy, joten yritetään alkaa käymään niitä läpi :)
Näitä lapasia täytyi pohdiskella hiukan enemmän, sillä aloitin nämä sormista ranteiden sijaan. En myöskään tyytynyt tavalliseen aukkopeukaloon, vaan tein intialaisen peukalokiilan.


Syy, miksi halusin neuloa lapaset tästä suunnasta oli sama kuin villasukkien kanssa. Halusin kuluttaa langan loppuun asti. Kirjava lanka loppui kokonaan ja peukalo, sekä resorin raidat on tehty yksivärisellä Austermannin Stepillä. Mielestäni nämä näyttävät paremmalta näin, kuin jos lanka olisi loppunut kesken ja pelkkä kärki olisi valkoinen. 


Valmiista lapasista tuli melkein riitaa, joten nämä menivät yhteiskäyttöön tädilleni ja serkuilleni.
Huomaatteko muuten ylä- ja alapuolella olevien lapasten eron. Ylemmät on kasteltu, alempia ei vielä. Eron neulepinnan tasaisuudessa huomaa mielestäni selkeästi.


Tästä kuvasta näkyy hyvin keskeneräinen lapanen. Eli aloitin neulomisen kärjestä (kaksi yhtä aikaa) tein lisäyksiä kärjessä ja niiden jälkeen sileää peukalon tyveen asti. Loin haluamani määrän peukalosilmukoita (fingering vahvuinen lanka eli 19s) väliaikaisella aloituksella ja neuloin samalla yhden kerroksen oikeaa. Sitten kavensin joka kerroksella yhden silmukan, kunnes puikoilla oli taas normaali määrä silmukoita eli tässä tapauksessa 19 krs:n ajan. Sitten tein vielä vähän matkaa sileää neuletta, jonka jälkeen tuli resori. Peukaloa tehdessä väliaikainen aloitus puretaan ja siitä poimitaan peukalosilmukat.
Eli käytännössä käänsin peukalokiilan toisin päin. Tekemistä helpotti se, että olen tehnyt intialaisen peukalokiilan useasti "oikein päin", joten tiesin, minkä verran milloinkin piti olla kerroksia/silmukoita.


Lanka; Gründl Hot Socks Print ja Austermann Step classic
Langan menekki; 41g
Ohje; Oma, suuntaa antava ohje tässä postauksessa
Koko; naisten

2 kommenttia:

  1. Kivat lapaset! Näppärästi se näköjään onnistuu niidenkin tekeminen kärjestä alkaen. Mulla on just kärjestä alotetut perusvillasukat puikoilla. Kerrankin sain tehtyä just halutun kokoista, usein aloitan minikiilat liian myöhään. :D Nyt mallailin suoraan jalkaan simämääräisesti, niin onnistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä se aika näppärästi ilman ohjettakin hoitui. Ja ehdottomasti kätevä jämälankojen suhteen ;) Ja hyvä, että sukista tulee nyt sopivat! Se lisäysten ajoittaminen voi välillä olla aika hankalaa :o

      Poista

Kiitos kommentistasi💖