21.8.2020

Poet❤︎

 Siis onko kauniimpaa villapaitaa kuin Sari Nordlundin Poet?


Muistatteko hiukan yli vuosi sitten neulomani Veera Välimäen Sandalwood paidan? Jo sen neulominen oli tuskaista, joten olisi ehkä täytynyt jättää koko projekti kesken. Niinhän siinä sitten lopulta kävi, että purin paidan syksyllä ja langat ovat odottaneet uutta projektia.


Päädyin neulomaan Poetin. Olin haaveillut siitä jo pitkään, mutta eri värisenä. Nämä langat kuitenkin tarjosivat tilaisuuden neuloa tämä paita, kuluttamatta enää lisää rahaa lankoihin. Niinpä Poet pääsi puikoille kesäkuun lopussa ja valmistui suhteellisen nopeasti.


Ohjeena käytin Laine Magazinen versiota, enkä voi suositella sitä. Ohjeessa oli todella paljon virheitä, eikä niiden korjauksetkaan olleet hyvät. Ilmeisesti Ravelrystä ostettava versio on parempi. Jouduin siis soveltamaan paljon etenkin raglanlisäysten kohdalla. Myös eri kokojen merkintä kaavioihin oli kömpelö, mutta se toki johtuu lehdessä olevan palstatilan vähyydestä.
Jätin kuvion kokonaan tekemättä taakse, koska se on mielestäni niin hieno, että se ansaitsee olla paraatipaikalla villapaidan etupuolella.


Tästä neuleesta tuli erittäin kaunis ja koko projektista jäi hyvä maku, kun sain käytettyä uudestaan ihanat langat.


Projektista tuli myös todella ajankohtainen, kun Nupu Nupun Maria käynnisti #kiertolangalla kalin/haasteen. Kalin tarkoituksena on purkaa vanha neule ja neuloa uusi. Tämä Poet oli jo lähes valmis silloin, kun kal alkoi, mutta toimikoon tämä vaikka inspiraationa muille neulojille. Kal kestää vuoden loppuun. Minä kerkeän siis virallisesti mukaan, koska purin Wishes Cardiganin ja aion neuloa sen pienempänä.


Lanka; Tukuwool Fingering
Langan menekki; 303g
Ohje; Sari Nordlund - Poet
Koko; 2XL


Puratko usein valmiita neuleita?

10 kommenttia:

 1. On muuten todella kaunis villapaita! Superihana värikin (minun lempivärini :D ) ja sopii sinulle tosi kauniisti.

  VastaaPoista
 2. Kaunis paita ja tykkään noista puolipitusista hihoistakin kovasti. Kuvio on upea. sopii just eteen.

  VastaaPoista
 3. Ihana Poet! Minunkin pitäisi jossain välissä tämä neuloa.

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis ja olen samaa mieltä, että ei kaipaa kuviota taakse. Sinulla on myös kiva leikkaus hiuksissa, etenkin takana! (Hieman asian vierestä.)
  Puran itsekin melko paljon valmiita neuleita, jos en ole niihin tyytyväinen. Parempi käyttää lanka johonkin oikeasti mieluisaan. Minulla ei ole yleensä ketään, jolle antaa itselleni tehtyjä neuleita, joihin en olekaan tyytyväinen, joten ainoa vaihtoehto on sitten pistää hyväntekeväisyyteen, jollei pura.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kun jättää kuvion taakse tekemättä selviää myös vähemmällä vaivalla ;D
   Minä yritin kaupitella silloin Sandalwood versiota tädilleni, kun hän on samankokoinen, mutta ei oikein ollut hänestäkään kivan mallinen. Nyt sain kyllä purkamalla paremman. Kävin vastaamassa myös toiseen kommenttiisi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi💖