26.3.2017

Jälleen junasukat ja -lapaset

Kuten on jo käynyt ilmi, niin junasukat on aivan ihana ja kelpo malli vauvojen sukkiin. Tätä viimeisintä paria neuloessani huomasin, että alkoi kyllästyttää koko malli ja mietin, että pitäisiköhän seuraavat tehdä jo jollain muulla mallilla. Toisaalta kyllästyminen saattaa johtua siitä, että tein myös lapasten varren samalla tavalla.Lankana näissä lapasissa on käytetty Tampereen käsityömessuilta Novitan pisteeltä löytynyttä lankaa. Langalla ei ollut nimeä, eikä siinä ollut gramma-, vahvuus- tai materiaalitietoja, mutta neuloin sitä samoilla silmukkamäärillä, kuin Novitan woolia. Ihan oikeaa woolia on nuissa lapasten sydämissä.Lapasissa olevat sydämet on tehty silmukoita jäljittelemällä ja ai että olen ylpeä, miten hyvin ne onnistuivat! Kerrottakoon, että minulla oli jäljittelyyn viha rakkaussuhde, koska en millään meinannut aiemmin saada silmukoista siistejä. Mutta nyt voin siis kertoa ja näyttää, että vihaa ei enää ole ja silmukat kestävät lähemmänkin tarkastelun. 
P.S. Ensimmäiset jäljittely kokeilut ovat ajalta ennen blogia ja nyt vasta uskaltauduin kokeilemaan uudelleen ja suosittelen kyllä teitäkin opettelemaan kyseisen taidon. Minä nimittäin pääsin tässä paljon helpommalla, kuin jos olisin kirjoneulonut nämä.


Lanka; Novitan lanka käsityömessuilta ja Novita wool (harmaa)
Langan menekki; sukat 37g ja tumput 34g
Ohje; junasukat ja tumput omasta päästä junasukka varrella 
Koko; vastasyntynyt

2 kommenttia:

  1. Jostain syystä itse en junasukista yhtään perusta, jokin mallissa tökkii, mutta nyt ihastuin kyllä noihin minitumppuihin! Tosi söötit lapaset, sydämet kruunaavat kaiken. Ja vitsi miten siistiä silmukointijälkeä. Mulla on vielä matkaa tuohon. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ekat silmukointi yritykset ei todellakaan näyttänyt tältä, mutta harjoitus tekee mestarin. ;) Ja taidan kyllä seuraaviin vauva koon sukkiin etsiä jonkun toisen mallin.

      Poista

Kiitos kommentistasi💖