17.3.2017

Polvarit palmikolla

Ostin joskus tätä Novitan raitalankaa tarkoituksenani neuloa polvisukat. Mietin hiukan toteutusta, sillä en halunnut tehdä vain tavallisia sukkia, mutta toisaalta raitalangassa ei oikein monimutkaiset kuviot erotu ja pääse oikeuksiinsa. Eli päädyin tekemään yksinkertaisen palmikon taakse.


Puolivälissä ensimmäistä vartta mietin, että palmikkoa voisi jatkaa kantalappuunkin. 


Tässäpä nyt ohje myös teille!
Pohkeen ympärysmitta n. 35-37cm

Luo 60s ja jaa ne 4 puikolle (15 jokaiselle). Neulo 2 oikein, 2 nurin joustinneulosta 12 krs.Aloita oikean neulominen. Palmikko tulee 2. ja 3. puikon vaihtumiskohtaan, eli puolet kuviosta (8s) neulotaan 2. puikolla ja puolet 3. puikolla. Tee myös lisäys ensimmäisellä kerroksella, eli lisää jokaiselle puikolle 1s (64s). Toista piirroksen kerroksia 1-8 ja tee ensimmäinen kavennus, kun koko varren pituus on n. 15 cm. Kavennukset tulevat palmikon molemmin puolin. Eli neulo 2. puikolta 6 s oikein ja tee ssk kavennus. Neulo palmikko kuvio piirroksen mukaan. Neulo 2 oikein yhteen.
Seuraava kavennus tulee 10 kerroksen päähän edellisestä ja loput kavennukset aina 5 kerroksen päähän edellisistä. Ja jatka kavennuksia siis niin kauan, kunnes jokaisella puikolla on 12 s jäljellä.Kuvassa siis silmukkamerkit kavennusten kohdalla. Myös toisella puolella palmikkoa on kavennukset.

Kun varsi on sopivan pituinen ja olet viimeksi neulonut piirroksen 8. kerroksen, aloita kantalapun neulominen. Kantalappu tehdään 2. ja 3. puikon silmukoilla.
Neulo 1 puikon silmukat oikein. Sitten *nosta 1s neulomatta, neulo 1 s* toista ** vielä 2 kertaa. Neulo piirroksesta pelkkä palmikko-osuus, älä nurjia silmukoita. Ja sitten taas *nosta 1s neulomatta, neulo 1 s* toista ** vielä 2 kertaa. Käännä työ, nosta ensimmäinen silmukka nurin neulomatta, neulo muut nurin.
Toista näitä kahta kerrosta, niin, että kuitenkin etenet piirroksen mukaan ja teet palmikon kierrot. Kantalapun aikana piirroksen kerrokset 1-8 toistuvat 3 kertaa.
Tee kantapohjan kavennukset ja poimi kantalapun sivusta silmukat.

Jatka terä loppuun normaalisti, alussa tulee kiilakavennukset. Tee lopuksi haluamasi kavennukset. Itse käytin sädekavennusta.Lanka; Novita Raita
Langan menekki; 176g
Ohje; tässä postauksessa
Koko; 38, pohje n. 35-37 cm

Aika ihanan keväinen väri. Mitäs teillä on puikoilla?

2 kommenttia:

  1. Kauniit raitasukat! (: Minäkin nyt haksahdin pariin alelaarin raitakerään, poistuvia värejä. Saan sitten neulottua jotain itsestäänraidoittuvaa minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Välillä on hyvä haksahtaa pariin kerään :D

      Poista

Kiitos kommentistasi💖