19.1.2021

Elvi-laukku

Sain idean ommella vanhimmalle serkulleni Instagramissa hitiksi nousseen Elvi-laukun.


Kankaaksi valikoitui aivan ihana Marimekon siirtolapuutarha, jonka olen löytänyt kirpputorilta. Kangasta oli lähes sopivan kokoinen pala, vain pituus mitasta täytyi tinkiä 6cm. Tämä ei onneksi näy valmiissa työssä mitenkään.


Erittäin suurpiirteinen ohje on siis löytynyt Hannan (h_nnab) Instagramin tallennetuista storeista, mutta se hävisi syksyllä juuri kun oli aloittanut ompelun. Muuten olin kyllä kassin tekemisen ymmärtänyt, mutta erityisesti ohjeen puuttuminen harmitti päätyjen "kokoamisen" kohdalla. En sitten kuitenkaan jäänyt kyselemään päätyjen kasaamisen ohjeen (yksi kuva storeissa) perään, vaan sisuunnuin, että kyllä minä nyt yhden laukun kasaan ompelen.
HUOM! Kassista tuli myöhemmin saataville maksullinen ohje, mutta sekin on poistunut, koska Marimekon mukaan Elvi laukku muistutti liikaa heidän Klaara laukkuaan!!


No niin sitten ompelin! En tiedä, olenko kasannut kassin samalla tavalla, mutta hyvältä se omaan silmään näyttää ja pysyy myös kasassa. Sisäpuolelle ompelin vuorin ja huolittelin sen saumat Marimekon meikkipussia tehdessäni oppimallani tavalla. Olisin mielelläni käyttänyt Marimekon kangasta myös hihnaan, mutta sitä ei ollut lähellekkään tarpeeksi.
Kassista tuli onnistunut ja kaunis, vaikka hikoilulta ei tehdessä vältytty.


Kangas; Marimekko Siirtolapuutarha ja musta kangas Eurokankaasta
Ohje; Ohjetta ei ole enää saatavilla!
Koko; pituus 23cm, leveys 9cm ja korkeus 10cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi💖