24.1.2021

Helppo, mutta niin vaikea

Tässä vielä se lupailemani ompelus Marimekon kankaasta. Pikkuveljeni oli jo pidemmän aikaa kärttänyt pientä kukkaroa tästä kankaasta, joten sellaisen sitten vielä tein joulupakettiin.


Ompelu ei sujunut ongelmitta. Olen ennen tehnyt yhden laukun, johon olen liimannut kehyksen, mutta silloin kehys oli pyöreän mallinen. Tähän neliskanttiseen kehykseen oli huomattavasti vaikeampi tehdä oikean mallista pussukkaa ja yhden version jouduin heittämään pois. Ommellessa sai olla varovainen, mutta luulen virheideni johtuvan jo kankaiden leikkauksesta ja piirtämästäni kaavasta.


Kuitenkin lopussa kiitos seisoo ja niin vain sain kukkaron valmiiksi. Veljeäni kukkaron epätäydellisyys ei tuntunut häiritsevän, mutta taidan silti tehdä myöhemmin uuden pyöreämpään kehykseen. Sillä välin tämä menköön.


Kangas; Marimekon unikko ja yksivärinen vuori Eurokankaasta
Ohje; Punatukka ja kaksi karhua - Ohje kehyskukkaroon tai -laukkuun
Koko; korkeus 12cm (kehyksen nipsuihin asti) ja leveys 7,5cm (levein kohta)

2 kommenttia:

  1. Olen aikanaan (vuosikymmeniä sitten) tehnyt kukkaroita. Siihen maailman aikaan kehys kiinnitettiin painamalla ura umpeen pihdeillä. Nahkapala suojaksi pihdin leukojen ja kehyksen väliin, ja painellaan läheltä uran reunaa, siis ei litistetä koko kehystä.
    Ommeltu reunasauma on riittävän paksu ja pysyy sitten hyvin paikoillaan, ellei kangas ole ertyisen ohutta ja liukasta.
    Kyllä, pienet kehykset ovat haastavia - pienikin epäsymmetria näkyy.
    Mirja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi! Monet tosiaan suosittelevat liimauksen lisäksi tuota kehyksen painamista. Kokeilin sitä erääseen toiseen pussiin ja mielestäni se löysytti hiukan kiinnitysmekanismia. Voi toki olla, että painoin myös liikaa.
      Ja tässä oli kyllä tuo kankaan muoto jo ihan lähtökohtaisesti pielessä ;D Pieneen kehykseen oli tosi hankala tehdä!

      Poista

Kiitos kommentistasi💖