8.3.2021

Wrought Iron

Heippa taas! Tähän väliin tulkin jo lähes perinteinen tauko, hups. Taaskaan se ei ole johtunut siitä, että esiteltävää ei olisi, vaan yksinkertaisesti siitä, että tekstien kirjoittaminen ei ole huvittanut. Jospa tämä taas tästä lähtisi liikkeelle, sillä esiteltävien töiden jono on kilometrin mittainen...


Tämä paita on aloitettu jo marraskuun alussa ja viimeistelty aatonaattona. Tämä projekti on ollut to do -listalla jo pitkään, mutta vastas koulun kurssi antoi viimeisen töytäisyn aloittamiselle. Nimittäin eihän koulun neulomistunneista olisi ollut minulle mitään hyötyä, jos en olisi itse päättänyt opetella jotain uutta. Tässä uusia asioita tulikin kaksin kappalein, nimittäin intarsian neulominen tasona ja pyörönä.


Alkuun projekti koetteli hermoja, sillä vaikka olevinaan tarkistin, niin olin silti tulostanut ohjeen vanhan version. Miten siinä onnistuinkin, niin en tiedä... Tässä vaiheessa myös Ravelryssä näkyi vielä vanhan ohjeen kokotiedot. Purin paidan alun ja aloitin alusta, sillä tiesin, että uuteen versioon oli tehty isompiakin muutoksia erityisesti isompien kokojen istuvuuden suhteen. Alun takkuilun jälkeen projekti lähti hyvin liikkeelle.


Kaikista ajatuksistani poiketen intarsia oli erittäin helppoa neulottavaa sekä pyörönä, että tasona. Projekti eteni erittäin joutuisasti, vaikka siinä neulottiin myös paljon nurjaa. Suosittelen erittäin lämpimästi tätä Anna Johannan ohjetta! Anna Johanna ohjeet ovat aina viimeisen päälle pohdittuja, joten tästäkin tuli erittäin onnistunut, vaikka olikin minun ensimmäinen intarsia työ.

Kamera on ilmeisesti ollut sitä mieltä, että paita ansaitsee kaiken huomion, sillä kasvot eivät ole kovinkaan tarkat missään kuvassa ;D

Langat ovat aivan ihanat vuoden 2019 Tampereen kädentaito -messuilta ostetut Martin's Labin merino singlet. Rakastuin lankojen väreihin ostaessani, mutta projektin alussa olin hiukan epävarma niistä. Onneksi kuitenkin aloitin neulomaan juuri näistä langoista, sillä tämä paita on todella ihana ja jo nyt erittäin käytetty! En voi muuta sanoa, kuin että tästä tuli erittäin onnistunut projekti<3


Lanka; Martin's Lab Merino Singles
Langan menekki; 388g
Ohje; Anna Johanna - Wrought Iron
Koko; XL

8 kommenttia:

  1. Ai että on kaunis pusero. Kiva, että koit intarsian helpoksi. Sitä on turhan paljon vaikeaksi nimetty, huolellinen kun on niin lopputulos on just tuollainen hieno kuin tässäkin puserossa. Tosi kiva tuo pitsietumus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Intarsia on kyllä aina kaikkien puheissa se vaikea tekniikka. Tosiaan ei mitään ongelmia hyvien ohjeiden avulla. Tykkään siitä pitsipaneelista kyllä kans hirveesti!

      Poista
  2. Onpa tosi kaunis pusero! Mulla on vielä tekemättä /siis opettelematta intarsia pyörönä. Aikanaan olen tasona neulonut intarsiaa jonkin verran. Niin olen huomannut, että jos seuraa ohjetta kiltisti, niin onnistuu. Aika usein rupean kiistelemään ohjeen kanssa ja eksyn ja pääsen purkamaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Tää oli kyllä kätevää opetella molemmat yhtä aikaa. Tosiaan usein kun lähtee tekemään omiaan, päätyy myös enemmän purkamaan ;D Mä noudatin kiltisti ohjeita ja hyvin onnistui :)

      Poista
  3. Kaunis pusero. Minullakin tämä Wrought Iron on ollut jonossa jo kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Meillä on aika usein samoja paitoja to do-listalla :)

      Poista
  4. Kaunis paita! Itse olen juuri harjoitellut tuota intarsian neulomista ja ensimmäinen villapaitaprojekti on meneillään. Mitä lankoja osaisit muuten suositella kestäväksi villapaitamateriaaliksi, onko merinovilla esimerkiksi sellainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Satu! Tsemppiä ekan intarsian kanssa! Villapaidan kestävyydestä voisin sanoa sen verran, että käytän omia paitojani paljon, mutta niitä on useampia, joten "ajallisesti" jotain tiettyä ei tule käytettyä niin paljoa. Kaikki ovat aika hyväkuntoisia. Yksi eniten käytetyistä on eräs t-paita, jonka kainalot ovat vähän menettäneet väriä hikoamisen myötä. Muutenkin kainalot ovat se kohta, joka kuluu eniten, koska ne "venyvät" ja hankaantuvat. Eniten nukkaa on lähtenyt yksisäikeisistä merinolangoista, koska niissä ei ole kierrettä. Lisäksi Dropsin Nord on nukkaantunut jonkin verran. (Nukat saa ja ne kannattaakin ajoittain poistaa!) Olen tykännyt merinovillasta ja ostan usein merinovillaa, joka on sukkalankaa, eli siinä on vahvike. Merinovillat ovat myös todella pehmeitä ja miellyttäviä neuloa! Täysivillaisesta langasta (erityisesti paksummat, esim. Lettlopi) tehdyt villapaidat ovat niin lämpimiä, että en ole siksi niitä juurikaan tehnyt. Summa summarum, suosittelisin valitsemaan sellaisen langan, jota tykkäisit pitää päällä, sillä en ole saanut kovin pahasti "kulutettua" omia paitojani :)

      Poista

Kiitos kommentistasi💖