14.4.2021

Jonsukat

Otetaanpas heti perään toiset sukat, jotka poikivat useamman osuman bingoon. Näistä nimittäin kolahti 2/3 osuma ruutuun kokeile 3 uutta lankaa, sekä kokonainen osuma ruutuun Jonsukat tai Anelmaiset.


Olen jo pitkään katsellut Jonsukkia, mutta en ole kuitenkaan ollut aivan täysin innostunut niistä. Ymmärrän täysin, miksi nämä ovat niin suuressa suosiossa, sillä kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä ovat erittäin kauniit sukat. Ehkä minua on jollakin tavalla hiertänyt se, että näin yksinkertaisesta mallista on tehty monia eri versioita ja jopa kirjoja. Ymmärrän vielä tämän perusmallin ja sen nimeämisen/kaupallistamisen, mutta jotenkin kaikki eri variaatiot ja niiden kaupallistaminen tämän mallin ympärillä eivät vain ole minun mieleeni. 


No kaikesta äskeistä kritiikistä huolimatta, olin laiska ja liityin Facebookin Villasukkarakkautta by Jonna ryhmään, jotta saisin valmiin ohjeen. Hiukan ristiriitaista toki, mutta miksi olisin nähnyt vaivaa ja tehnyt sukat omasta päästäni, kun en kuitenkaan voisi sanoa mallia omakseni. 
Ja tulihan näistä erittäin kauniit sukat! Lankoina käytin hieman sekalaista valikoimaa, nimittäin punainen on 7-veljeksen jämiä, valkoinen Taito Shopin Olli sukkalankaa, joka oli kiva uusi tuttavuus, sekä yllättäjää Novitan Moomin x Muumitalo lankaa, jonka oli metreiltään 7-veljestä ohuempaa, mutta minusta jopa hieman paksumman tai ainakin saman paksuisen oloista.


Välillä parhaat kuvat syntyvät jopa vahingossa. Nämä kuvat olen ottanut itse kaukolaukaisijalla sisällä tyhjän seinän edessä. Eikä aikaakaan mennyt kuin 5-10 minuuttia. Halusin myös ottaa kuvan sukista takaa päin, sillä siellä näkyy, millainen "sauma" kirjoneuleesta ja kavennuksista syntyy. Lisäksi en muista nähneeni ehkäpä? yhtään kuvaa, jossa sukan takaosa olisi esillä. 


Lanka; Novita Moomin x Muumitalo, Novita 7-veljestä ja Taito Shop Olli
Langan menekki; 178g
Ohje; Jonna Kalliomäki - Jonsukat (löytyy Facebook ryhmästä Villasukkarakkautta By Jonna)
Koko; 38

6 kommenttia:

 1. Punainen kruunaa sukkien kauneuden. Itse en ole koskaan tuota mallia tehnyt. Tällä hetkellä on puikoilla 7 -veikka ja Muumi yhdistelmä ja minustakin ne vastaavat aikalailla toisiaan. Muumi on ehkä jollain lailla pehmeämmän tuntuista? Ainakin eri tuntuista, kuin 7.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tekee! Muumi on ehdottomasti pehmeämmän tuntuista. 7-veljestä on ehkä Muumiin verrattuna "tikkuista". Lisäksi Muumi on pyöreämpää ja "pömpseämpää". Sain kerät Muumia vielä todella edullisesti Suomalaisen kirjakaupan alesta, joten oli kannattava ostos!

   Poista
 2. Jonsukat ovat kyllä ihanat <3 Selkeä kuvio, jota on mukava neuloa. Sinulla on kaunis neulontakäsiala <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Käsialaan vaikuttaa ehdottomasti viimeistely. Nämäkin sukat tasoittuivat vielä paljon, kun kastelin ja pingoitin ne.

   Poista
 3. Kivat sukat. Kirjoneuleista jotenkin Jonsukat on viehättäneet. Ehkä makuni ei ole "kruusattu", vaan aika pelkistetty ja matemaattinen. Takasaumasta ei viitsi ottaa kuvaa, kun ei ihan hieno. ;) Tuollaisia ne on olleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo siis nämä ovat kyllä yksinkertaiset ja siksi kauniit. Myöskin aloittelijaystävälliset. Takasauma ei tosiaan ole kaunis, mutta luulen, että niitä olisi hyvä esitellä useammin, sillä erityisesti aloittelevat neulojat eivät välttämättä tiedä, että kirjoneule ei ole kerroksen vaihtumis kohdasta siisti.

   Poista

Kiitos kommentistasi💖