24.4.2021

Makramee seinäkoristeita

 Kuten jo Makramee -kranssin postauksessa kertoilin, tein koulussa lisää makramee töitä. Siellä syntyi kaksi erilaista seinäkoristetta.


Ensimmäisenä tein alempana olevan pöllön. Koulussa emme käyttäneet ohjetta, vaan katsoimme kuvasta, millaisia solmuja oli tehty. Pinterestistä on kaivettavissa kuvaa vastaavia ohjeita esim. macramee owl hakusanoilla. Koska olin vastikään tehnyt kranssin, minulla oli solmut hyvin hallussa ja sain pöllön valmiiksi nopeasti.
Aloitin sitten tekemään Taito Etelä-Pohjanmaan ohjeella Mini makrameeta, jonka kerkesin myös saamaan valmiiksi saman tunnin puitteissa. Koska Lankavan Paulina on paksumpaa, kuin ohjeessa käytetty lanka jouduin soveltamaan erityisesti sivulla olevien tasosolmu spiraalien kanssa. Tästä tuli silti mielestäni oikein hauska pieni koriste.


Pöllössä on käytetty leivonpääsolmujen lisäksi ainoastaan kaksoistasosolmuja ja kohosolmuja. Pöllön vartaloa tehdessä hieman haastavammat kohosolmut tulevat varmasti tutuiksi, jos niitä ei ole ennen tehnyt. Kohosolmujen paikalla ja kiristyksellä saadaan aikaiseksi vartalon pyöreä muoto. Kohosolmujen lisäksi helmet tekevät pöllöstä aivan itsensä näköisen, joten siksi kannattaa olla esimerkiksi litteä helmi nokkana ja pyöreämmät silminä. 


Keppeinä käytin vanhoja pitkiä bambupuikkoja, joille ei enää ollut muuta käyttöä. Ne olivat vallan sopivia tähän hommaan. Vältyin myös keppien etsimiseltä, joka ei olisi ollut miellyttävää, sillä näitä tehdessä oli vielä runsaasti lunta maassa.


Lanka; Vaaleanpunainen Lankava Paulina, valkea jokin ohut pyöreä lanka
Langan menekki; 16x2,5m ja pöllöön 8x1m
Ohje; Taito Etelä-Pohjanmaa Mini makramee ja pöllö Pinterestistä
Koko; Mini makramee: leveys 25cm korkeus 30cm ja pöllö leveys 8cm korkeus 18cm

2 kommenttia:

  1. Makrameella saa niin kauniita kuvioita aikaiseksi, kun osaa! Paksu lanka nostaa kuviot kauniisti esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Ja todellakin paksusta langasta tehdyissä kuvio näyttää aivan ”erilaiselta”

      Poista

Kiitos kommentistasi💖